Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Help! Ik heb geen shampoo meer

Help! Ik heb geen shampoo meer

Help! Ik heb geen shampoo meer

Help, ik heb geen shampoo meer! Wat te doen? Geen paniek, Flair is je redder in nood.

Haren wassen met ei

Geen shampoo in huis? Was je haar met ei. Goed voor je lokken en ook nog eens goedkoop. Wist je dat eieren vitamine A, D en E bevatten die je haar beschermen tegen uv-straling, vervuiling en chloor? Daarbij dragen vitamine A en E bij aan het voorkomen van het dunner worden of verlies van haar. Vitamine D zorgt ervoor dat het haar sterk wordt en onderhoudt de textuur en glans van je lokken. Hoeveel eieren je nodig hebt, hangt af van de lengte van je haar. Klop de eieren los in een bakje en voeg warm water toe om het vloeibaar te maken. Masseer het mengsel goed in op je hoofdhuid en doe er nu een badmuts, plastic zakje of huishoudfolie overheen. Laat het goedje zo’n 5 à 10 minuten intrekken. Spoel het vervolgens uit met koud water. Hoe kouder het water, des te mooier het resultaat! Herhaal dit zo vaak als dat nodig is, totdat al het ei uit je haar verdwenen is. Tada! Dag dof haar. Doe dit overigens niet te vaak. Eens in de 6 weken bijvoorbeeld.

Haren wassen met bier

Hop geeft je kapsel een flinke oppepper. Het zorgt voor volume en glans. Giet bier in een kan en laat dit een nachtje in de keuken staan. Giet de volgende ochtend het bier langzaam over je hoofd, terwijl je onder de douche staat. Masseer het goed in en laat het goed intrekken. Spoel het vervolgens ook weer goed uit. Hallo stevig en glanzend haar!

Haren wassen met banaan

Wist je dat banaan het haar babyzacht maakt? Prak een banaan in een bakje en voeg hier een eetlepel olijfolie en honing aan toe. Mix dit tot een fijn papje. Je kunt stukjes banaan die moeilijk uit je haar te spoelen zijn voorkomen door het goedje nog even door een zeef te halen.

Haren wassen met bakpoeder en azijn

Er zijn vrouwen die hun haren wassen met bakpoeder of appelazijn. Bakpoeder verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden. Appelazijn zuivert de hoofdhuid en maakt het haar zacht. Mix 1 of 2 eetlepels met 1 kopje water. Breng dit aan op je hoofdhuid en laat het goed intrekken in je haar. Spoel het vervolgens goed uit. Deze optie wordt veelgebruikt door vrouwen die willen minderen met het wassen van hun haren met gewone shampoo, om af te bouwen.

Haren wassen met maïzena

De shampoo is op en dus ga je op zoek naar je droogshampoo. Oók op! Wat te doen? Haast je naar het keukenkastje en strooi wat maïzena bij de haarwortels. Laat het even intrekken en borstel het vervolgens uit je haren. Ha, een goedkope en slimme oplossing dat hetzelfde effect heeft als droogshampoo.