Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Gebruik jij ook shampoo en conditioner van verschillende merken?

Gebruik jij ook shampoo en conditioner van verschillende merken?

Gebruik jij ook shampoo en conditioner van verschillende merken?

Één van de grote ergernissen in het leven: je shampoo is op terwijl je fles conditioner nog voor de helft vol is. Als je bent zoals wij zijn, heb je alleen maar shampoo van een ander merk staan en begin je met groot schuldgevoel te mixen. Want verschillende merken gebruiken is not done, of niet?

Wel of géén verschillende merken gebruiken?

Haarstylist Nunzio Saviano legt het uit aan Women’s Health: “Je kunt het zien als twee verschillende haartexturen behandelen, het deel van je hoofdhuid tot in de helft van je lokken en het deel van het midden tot de puntjes.” Die twee verschillende delen van je haar hebben vaak een andere behandeling nodig. Je kruin kan sneller vet worden, dus heb je daar een shampoo nodig die goed reinigt. Tegelijkertijd kan je erg droge puntjes hebben waarvoor je een extra voedende conditioner gebruikt. En die twee producten mogen dus gerust van verschillende merken zijn.

Speciale behoeften

Heeft je haar speciale behoeften -bijvoorbeeld als je last hebt van roos- dan word je wellicht aangeraden om dat probleem te verhelpen met shampoo en conditioner die op elkaar afgestemd zijn. In dat geval kun je dus beter niet gaan mixen.

Lees ook: