Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Flair’s Vijf: 5x fijnste hotspots waar je je deze zomer op vakantie waant

Flair’s Vijf: 5x fijnste hotspots waar je je deze zomer op vakantie waant

Flair’s Vijf: 5x fijnste hotspots waar je je deze zomer op vakantie waant

Elke week delen we in de rubriek Flair’s Vijf onze favoriete producten, diensten en evenementen met je. Deze week: vijf fijne plekjes waar je je op vakantie waant.

1. NENI Amsterdam

NENI brengt met zijn zomerse terras, dat bestaat uit 65 plekken, een stukje Méditerranée naar Amsterdam-Zuid en creëert daarmee een echte stadse oase waar de zomer maximaal gevierd wordt. De zwoele gezelligheid, uitnodigende plekjes en zomerse sfeer – alles zorgt voor spontaan opborrelende vakantiekriebels. The center of attention en ongekende eyecatcher is de enorme – hoe kan het ook anders – gele container. Hier worden met veel passie en zuiders temperament verkoelende drankjes en zomerse cocktails bereid waaronder drie verschillende sangria’s, de Sunny Mary met gazpacho (!) en de non-alcoholische Coconut Chai.

fijne terrasjes

Daarnaast wordt er op het terras uiteraard ook gewoon uitgebreid geluncht met al het lekkers van het gebruikelijke NENI-menu en wordt de werkdag in de namiddag – of wellicht al eerder – succesvol afgesloten met een aperitief. In de avond is het genieten geblazen met het nieuwe concept Mezze & Pizza dat alleen op het terras te verkrijgen is. Koude mezze’s zoals de Fattoush Salad en Labaneh worden afgewisseld met de wel bekende en zeer gewaardeerde focaccia pizza’s (ook vegetarisch).

Fijne terrasjes

2. Mooie Boules

Mooie Boules ontstaat in 2013, wanneer vier vrienden een jeu de boules event op het Museumplein in Amsterdam organiseren. Na vijftien festivals door heel het land exploiteert Mooie Boules in 2016 een pop-up bar op het Westergasterrein in Amsterdam. Dit is een dusdanig succes dat in 2018 de eerste permanente locatie in Amsterdam opent, in juni 2019 in Rotterdam, in november 2019 in Delft en in Eindhoven in maart 2020.

Fijnste terrasjes

Mooie Boules is een huiskamer van vrienden voor vrienden. Geen standaard horeca, maar zgn.doe-horeca: een speeltuin waar je kunt borrelen en dansen op live muziek, heerlijk kunt eten, en kunt spelen op en in jeu de boules banen, karaokeruimtes, tafeltennistafels en (bord)spelletjes.

Fijnste terrasjes

3. Restaurant Van De Leur

Dit is de ultieme plek voor de fanatiekste terrasbezoekers onder ons; op het terras van Restaurant Van De Leur in Den Haag kun je namelijk een groot deel van de dag heerlijk vertoeven. Op donderdag tot zondag plof je vanaf 14.00 uur lekker neer en geniet je van het uitzicht op de Grote Kerk met fijne borrelhappen, zoals oesters en planken met charcuterie, voor je neus. Kom je liever wanneer het ietwat afgekoeld is? ’s Avonds ga je los met het Chefs Tasting Menu, waarbij elk gerecht op de Big Green Egg is bereid en je zelf het aantal – van drie tot zeven – gangen kunt bepalen. Wat je voorgeschoteld krijgt, is van tevoren nog wel een verrassing, maar geen paniek; de chefs van Restaurant Van De Leur weten een verfijnd spektakel samen te stellen met vis, vlees en plantaardige gerechten. Tip: op het terras is het mogelijk om tot zeker acht personen met ieder anderhalve meter afstand aan de groepstafel te zitten.

Fijnste terrasjes

4. Restaurant Chouchou

Waar vind je nou meer verkoeling, dan aan het strand. Een koel briesje door je haar, uitzicht op de prachtige pier van Scheveningen en de geur van de zoute zee in combinatie met zonnebrand – zomer next level. Wil jij liever geen risico lopen op zand tussen je boterham en heb je ook best wel zin in een verfrissende cocktail? Het terras van het nieuwe Restaurant Chouchou aan de Scheveningse boulevard is de locatie to be. Het terras is uitgerust met heerlijke zachte lounge banken en serveert verfrissende drankjes en modern Europees geïnspireerde hapjes op een steenworp afstand van de frisse zee. Wat wil een mens nog meer?

Fijnste terrasjes

5. Poké Perfect

Een wandeling door het park met het zonnetje op je bolletje en zo nu en dan de schaduw opzoeken onder een grote boom; het is ultiem de zomer vieren. Bij zo’n heerlijke zomerse dag hoort natuurlijk een frisse en gezonde maaltijd, want tijdens het warme weer heeft immers bijna niemand zin in een zware maaltijd. Om de hoek van het Oosterpark in Amsterdam vind je Poké Perfect inclusief een fijn terras beschut onder de bomen. Bij Poké Perfect bestel je sushi in een bowl of rol en de combinaties zijn oneindig! Normaalgesproken wordt de bowl bereid met een basis van sushi rijst, maar op de hete dagen vervangen de poké-experts deze met alle liefde door quinoa of organic kale. Voila, jouw nieuwe favoriete zomermaaltijd is daar!

Poke perfect

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.