Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Flair’s tips voor november

Flair’s tips voor november

Flair’s tips voor november

Wat te doen in november? Met deze tips kom jij de maand wel door!

GLOW Eindhoven

Van 7 tot en met 14 november 2015 staat Eindhoven weer volop in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. Dit jaar vindt alweer de tiende editie plaats van dit lichtfestival. Vorig jaar trok GLOW maar liefst 650.000 bezoekers en het leuke is: het is gratis!

Museumnacht Amsterdam

Elk jaar openen Amsterdamse musea op de eerste zaterdag van november hun deuren tijdens de Museumnacht. Geïnspireerd op de vaste collectie of tijdelijke tentoonstellingen is er door de vijftig deelnemende musea een speciaal programma samengesteld. Geniet tijdens de Museumnacht van onder andere muziek, workshops en speciale rondleidingen. Op 7 november 2015 van 19.00 tot 02.00 uur.

De Margriet Winter Fair

De Margriet Winter Fair staat ook dit jaar weer bol van de workshops, mode, kookdemonstraties, bekende auteurs en nog veel en veel meer. De vier hallen in de Jaarbeurs worden van 13 t/m 19 november weer omgetoverd tot één groot winter- en kersttafereel met kerstbomen, heel veel lichtjes, feestelijke versieringen en sprankelende fonteinen. De vijftiende editie alweer van de Margriet Winter Fair. Extra leuk: er komen een hoop bekende artiesten optreden. Zoals: VanVelzen, Krystl, Jan Smit, Nick & Simon, De Kast en Iris Kroes. Een groot feest dus!

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Van 13 november 2015 t/m 3 januari 2016 bruist het in Valkenburg weer van de kerstactiviteiten. Naast de bekende kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelgrot kun je ook genieten van de imponerende zandsculpturen. Niet alleen in de grotten van Valkenburg is het kerst, ook buiten is er van alles te zien en te beleven. Als je niet al te ver weg woont,  is het zeker de moeite waard om dé kerststad van Nederland eens een bezoekje te brengen!

Intocht Sinterklaas

Elk jaar weer is de intocht van Sinterklaas een feest voor jong en oud. Dit jaar is de landelijke intocht van Sinterklaas in Meppel, het perfecte familie-uitje wat je natuurlijk niet mag missen! De stoomboot met de goedheiligman en zijn pieten meert op zaterdag 14 november aan in de binnenstad van het Drentse Meppel. De grachten en het plein in de stad zullen een grote rol spelen bij de intocht. Dus op naar Meppel en het snoepgoed als je 14 november nog niets gepland hebt! Te ver? Dan kun je de intocht natuurlijk gewoon volgen op tv.

Amsterdam Light Festival

GLOW gemist of te ver weg? Geen paniek, Amsterdam heeft voor jou ook een prachtig lichtfestival in petto! Donkere wintermaanden zijn in Amsterdam verleden tijd dankzij Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars de stad om tot een ware lichtstad. Amsterdam Light Festival is ontstaan vanuit het idee de inwoners en bezoekers van de stad te trakteren op positiviteit tijdens de donkere winterdagen. Dit jaar staat het ruim vijftig dagen durende festival in het teken van vriendschap, en is te bezoeken vanaf 28 november 2015 t/m 17 januari 2016.

Welk evenement bezoek jij?

Lees ook: