Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Flair’s 5 Favorites: de meest bijzondere plekken om een nachtje (of twee) te slapen

Flair’s 5 Favorites: de meest bijzondere plekken om een nachtje (of twee) te slapen

Flair’s 5 Favorites: de meest bijzondere plekken om een nachtje (of twee) te slapen

Elke week delen we in de rubriek ‘Flair’s 5 Favorites’ onze favoriete producten, diensten en evenementen met je. Deze week: de meest bijzondere slaapplekken in Nederland, die bovenaan je travel bucketlist thuishoren. 

Bijzondere slaapplekken

Al dik een jaar is de wereld in de ban van het coronavirus en op vakantie gaan zoals we gewend waren, zit er dan ook al een hele tijd niet in. We kunnen ons dan maar al te goed voorstellen dat je even wil ontsnappen aan je eigen huis en toe bent aan een nachtje of weekendje weg. Op zoek naar iets anders dan een ‘standaard’ huisje in de natuur of ergens aan zee? Flair somt de meest bijzondere slaapplekken voor je op.

1. Glamp Outdoor Camp

Vorig jaar hebben we het een zomer zonder festivals moeten doen en dit jaar duimen we nog even door dat we wél weer een feestje mee kunnen pakken. Als je toch verzekerd wil zijn van festival vibe de komende maanden, is Glamp Outdoor Camp (GOC) de uitkomst. Hierbij worden comfortabele kampeeraccommodaties neergezet op een paar bijzondere plekken in Nederland. Denk hierbij aan ongerepte natuurgebieden als de Veluwe tot en met wonderlijke plekken zoals tussen historische bunkers op een verlaten militaire basis in Twente of naast het apen- en leeuwenverblijf in Burgers’ Zoo. Momenteel telt GOC zes pop-up locaties en daar zullen de komende tijd nog twee prachtige plekken bij komen. De pop-up glampings openen vanaf 23 april en tot 30 september kun je een plekje zien te bemachtigen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Glamp Outdoor Camp (@glampoutdoorcamp)

2. SWEETS hotel Amsterdam

Amsterdam telt oneindig veel hotels, vooral in het centrum. Maar als je op zoek bent naar écht een bijzonder optrekje, moet je je eens verdiepen in SWEETS hotel. Hierbij slaap je niet in een standaard hotelkamer, maar overnacht je in een van de 28 brugwachtershuisjes die zich door heel de stad bevinden. Ze zijn misschien klein, maar wel van alle gemakken voorzien. En oh, een uniek uitzicht is gegarandeerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SWEETS hotel Amsterdam (@sweets_hotel)

3. Cuber Outdoor Suite

Nog een pareltje maar dan weer middenin de ongerepte natuur: de Cuber Outdoor Suites. Denk hierbij aan een combinatie van groen met de vrijheid van een vakantiehuis en de service van een design hotel. De suite wordt bestuurd met de innovatieve Cuber app, van het openen van de deur tot en met het dimmen van de lichten en het sluiten van de zonnewering. Voor tailor made to do tips koppelt de Cuber app haar gasten aan een van de ervaren lokale gidsen. Kortom, Cuber mixt eigentijds, innovatief comfort en service met de rust en puurheid van de natuur waardoor er verrijkende ervaringen ontstaan. Ideaal dus voor mensen die in alle luxe op avontuur willen. De eerste locatie van de Cuber Outdoor Suites zijn te vinden in hartje Veluwe en bestaat uit dertig huisjes.

cuber outdoor suite

4. Boomhutovernachtingen

Voor velen is het een droom van kinds af aan: overnachten in een boomhut. In Flevoland wordt het werkelijkheid en vind je bij het bosrijke Buytenplaets Suydersee verschillende boomhutten waarin je een nacht kunt doorbrengen. Het park is vanaf deze maand weer geopend en via de website kun je nu je overnachting boeken. En geloof ons: dat wil je. Wacht maar tot je de verschillende huisjes en de omgeving ziet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door K I R S T Y (@kirstyjanssens)

5. BUNK Utrecht

We hebben ‘m al weleens vaker getipt, maar als je het hebt over bijzondere slaapplekken, kán BUNK gewoon niet overgeslagen worden. Als je hier een kamer boekt, kom je namelijk op steenworp afstand van Utrecht Centraal Station terecht en vanaf daar loop je zo het centrum in. De locatie is dus top, maar wacht maar tot je hoort waar je slaapt. Jawel, in een kerk. Hóé tof is dat?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BUNK Hotels (@bunkhotels)