Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Handige feitjes over tandenpoetsen

Handige feitjes over tandenpoetsen

Handige feitjes over tandenpoetsen

We poetsen (als het goed is) minimaal twee keer per dag onze tanden. Maar wist je dit al over je gebit, tandenpoetsen en tandenborstels?

Hoe harder, hoe beter?

Veel mensen denken dat het beter is om een harde tandenborstel te gebruiken. Dit is niet helemaal waar. De harde borstelharen kunnen namelijk je tanden en tandvlees beschadigen. Het is beter om iets langer en grondiger te poetsen met een zachte tandenborstel. Dit heeft veel meer effect.

Flossen maar

Hamert de tandarts er steeds weer op dat je moet flossen? Hij zegt dit niet om je te irriteren. Flossen is heel belangrijk om te voorkomen dat je last krijgt van gaatjes. En het is zo gebeurd!

Tandverlies?!

Mensen die veel frisdrank drinken op een dag, hebben een verhoogde kans op tandverlies. Ook bepaalde ziektes, zoals diabetes en osteoporose (botontkalking) kunnen tandverlies als gevolg hebben. Je tanden gaan dan namelijk losser zitten.

Twee keer op een dag

Wist je dat heel veel mensen het niet lukt om twee keer op een dag te poetsen? Terwijl dit juist heel belangrijk is. Poets twee minuten lang via de ‘buiten-binnen-boven’-manier. Dus begin aan de buitenkant van je tanden, poets vervolgens de binnenkant en pak daarna je kiezen mee.

Niet doen!

Bewaar je de tandenborstels van de hele familie in één houder? Niet doen! De bacteriën op de verschillende tandenborstels springen zo lekker heen en weer. Zo kun je elkaar ziek maken. Ook een kapje op je tandenborstel is geen goed idee.

Tijd voor een nieuwe

Het is goed om je tandenborstel minimaal eens in de drie maanden te vervangen, omdat de kwaliteit van de tandenborstel dan flink achteruit is gegaan. Daarnaast is het slim om je borstel te vervangen na een flinke griep of verkoudheid.

Slechte adem

Als je je tanden niet goed genoeg poetst, kan dit leiden tot een slechte adem. Pak om dit tegen te gaan tijdens het tandenpoetsen ook even je tong mee.

Hoe vaak poets jij je tanden?

Lees ook: