Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Feel like home in Lissabon

Feel like home in Lissabon

Feel like home in Lissabon

In de stad Lissabon klinkt in sfeervolle koffiehuizen regelmatig de prachtige, traditionele fadomuziek. Maar ook buiten de stad kun je worden betoverd. Aan de Costa de Lisboa vind je lange zandstranden afgewisseld met mondaine badplaatsen. Eliza was here heeft er een aantal unieke vakantieadresjes ontdenkt. Ooit per helikopter naar je vakantieadres gebracht?

 Een vakantie aan de kust van Lissabon staat garant voor afwisselende en veelzijdige dagen. Je kunt er volop cultuur snuiven in een historische stad zoals Sintra, die met haar monumentale panden, sprookjesachtige paleizen en weelderige tuinen door UNESCO als werelderfgoed wordt beschouwd. Je kunt natuurlijk ook op een van de stranden neerstrijken en ’s avonds heerlijk eten in een van de vele trendy restaurants van Lissabon of op een zonovergoten terras aan zee. De Portugese keuken is eenvoudig en eerlijk. Vlees komt veelal van eigen bodem en vanwege de Atlantische Oceaankust staan er op elke menukaart wel voor- en hoofdgerechten met verse vis of zeevruchten en natuurlijk met bacalhau, de gezouten kabeljauw die kenmerkend is voor Portugal.

Eliza slaat graag linksaf, waar iedereen rechts gaat. Zo heeft zij aan de Costa de Lisboa een aantal unieke plekjes ontdekt. Quinta do Tagus Village bijvoorbeeld. Vanuit deze modern ingerichte en frisse quinta heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Lissabon. Je ligbed aan het zwembad staat half verscholen onder pergola’s met uitbundig bloeiende bougainville. En weet je wat dit logeeradres helemaal indrukwekkend maakt? Je kunt per helikopter worden opgehaald vanaf de luchthaven! Natuurlijk beschik je ter plaatse ook over een eigen huurauto, die bij vliegvakanties van Eliza was here altijd bij de prijs is inbegrepen.

Ook de kamers van Cooking and Nature zijn een bezoek waard. Iedere kamer heeft een eigen thema, of liever gezegd: een emotie. Die is tot in detail doorgevoerd. De blije kamer is felgekleurd en de fantasiekamer staat boordevol spiegels. De inrichting is bovendien op verschillende bekende films gebaseerd, zoals Amélie, Charlie Chaplin of Out of Africa. Je zintuigen worden hier op elk niveau geprikkeld, mede door de uitstekende kookworkshops die chefkok Nuno aanbiedt en de uitgebreide wellnessmogelijkheden.

Eliza verblijft regelmatig in Ana Margarida, waar alles in het teken staat van de scheepvaart. De omheining van het terrein is gemaakt van scheepskoorden, overal vind je ankers, kompassen en oude zeilbootjes en een van de villa’s lijkt de boeg van een schip. De eigenaar heeft jarenlang gevaren en zijn accommodatie eigenhandig van allerlei grote en kleine knipogen naar de zeevaart voorzien. “Life needs pauses”, is zijn motto. Daar is Eliza het roerend mee eens! De Costa de Lisboa leent zich daar in ieder geval uitstekend voor.