Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Eindelijk weten we waar het mini-zakje in je jeans voor dient

Eindelijk weten we waar het mini-zakje in je jeans voor dient

Eindelijk weten we waar het mini-zakje in je jeans voor dient

We hebben het ons al 100 keer afgevraagd: wat is de bedoeling van dat kleine zakje bovenaan je ‘echte’ broekzak? Eindelijk is er hét antwoord op deze prangende vraag!

Vroeger dachten we vaak dat het een apart zakje was voor een zakdoek. Toch kreeg je dat verdomde ding er nooit helemaal ingepropt. Je kon hem natuurlijk altijd half uit je broekzak laten hangen en doen alsof het fashionable was.

Maar wat is dan wel de bedoeling?

Tromgeroffel… Het was oorspronkelijk een opbergplek voor een zakhorloge. Zo liet Levi Strauss, grondlegger van de jeans, weten. Vroeger droegen voornamelijk mannen vaak een spijkerbroek op de werkvloer, en was het belangrijk dat deze stevig en van een goede kwaliteit was. Back in the days maakten mensen nog gebruik van zakhorloges, een fragiel voorwerp dat goed opgeborgen moest worden om zo barsten en krassen te vermijden tijdens het werken. En daarom kreeg het item dus een eigen zakje!

Tegenwoordig dragen we onze horloges om de pols en hebben we deze speciale opbergplek in onze broek niet meer nodig. Door de jaren heen is de mini-zak steeds kleiner geworden. Veel past er niet in, maar het kan in sommige gevallen toch wel nuttig zijn. Moet je bijvoorbeeld even snel naar de snoepautomaat en heb je geen zin om je hele portemonnee mee te nemen? Stop dan snel wat kleingeld in het zakje. Best handig toch?

Lees ook: