Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Ein-de-lijk weten we het: Klaas is de Mol, Tim de winnaar

Ein-de-lijk weten we het: Klaas is de Mol, Tim de winnaar

Ein-de-lijk weten we het: Klaas is de Mol, Tim de winnaar

Gisteravond was het dan eindelijk zover: de finale van het zestiende seizoen van Wie is de Mol! De onthulling vond plaats in het Amsterdamse Vondel CS waar niet alleen de finalisten en ex-kandidaten aanwezig waren, maar ook veel ’molloten’ uit het hele land naartoe kwamen om de finale live mee te maken. Samen met bijna 3 miljoen andere kijkers zaten wij op het puntje van ons stoel voor de ontknoping. 

En de Mol is…

Al vanaf aflevering 2 werd er gespeculeerd dat Klaas de mol zou zijn na een niet te weerleggen aanwijzing en ook de meeste Twitteraars hadden het goed: Klaas van Kruistum is de Mol. Dus toch!

Verborgen aanwijzingen

Een paar clues? In de Metro staan Art en Klaas voor een bordje waarop staat: M-1-2-8-5. Als je die getallen bij elkaar optelt, krijg je M-16. Klaas is de zestiende Mol. Nog eentje? Tijdens de introductie aan de Mol leest Art de naam van de deelnemers op in alfabetische volgorde. De enige die niet klopt, is Klaas. Oke, nog eentje dan: Het hele seizoen door komen er kruizen in beeld. In de vorm van symbolen, maar ook composities en de manier waarop objecten hangen. Dit verwijst naar de achternaam van de Mol, Klaas van KRUIStum. Je moet er maar net op komen!

Wil je alle 16 verborgen aanwijzingen terug zien? Bekijk dan deze video.

Winnaar

3FM-dj Annemieke Schollaardt en BNN-presentator Tim Hofman zaten allebei op Klaas, dus was het voor hen belangrijk de eindtest zo goed mogelijk in te vullen. Tim bleek de meeste vragen goed beantwoord te hebben en is de winnaar van Wie is de Mol 2016. Hij gaat naar huis met een pot van 13.020 euro!

Credits beeld: ANP

Bekijk ook: