Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Effectiever boodschappen doen met deze tips

Effectiever boodschappen doen met deze tips

Effectiever boodschappen doen met deze tips

Herkenbaar: je staat bij de kassa je boodschappen in te pakken en je hebt weer eens veel te veel gekocht. Met deze tips doe je voortaan wél effectief boodschappen.

Zo doe je effectief boodschappen

We schreven al eerder hoe je geld kunt besparen tijdens het boodschappen doen, maar er zijn ook manieren om sneller en efficiënter door de supermarkt te lopen zonder met te veel aankopen naar huis te gaan.

  1. Maak een boodschappenlijstje voor de hele week. Als je altijd naar dezelfde supermarkt gaat, heb je waarschijnlijk een vaste looproute. Pas je boodschappenlijstje daarop aan om te voorkomen dat je steeds terug moet lopen als je iets bent vergeten.
  2. Doe boodschappen in je eentje. Misschien een stuk minder gezellig, maar als je je kind bij je hebt of een partner die van alles in je karretje gooit, raak je snel het overzicht kwijt. In je eentje ben je sneller.
  3. Doe je boodschappen met een volle maag. Ben je bang dat je alsnog te veel ongezonde dingen meeneemt? Skip dan gewoon het hele pad met koek en snoep om de verleiding te weerstaan.
  4. Wat ook helpt om niet meer boodschappen te kopen dan nodig: pak een mandje in plaats van een kar. Als er niet meer in past, koop je ook niet meer. Zo zorg je dat je alleen het noodzakelijke meeneemt. Daarnaast wordt een mandje al gauw zwaar, waardoor je sneller wilt afrekenen.
  5. Doe maar een keer per week of een keer in de twee weken je grote boodschappen. Zo voorkom je dat je tijdens een van de vele kleine boodschappenrondes producten dubbel koopt. Aan die producten hoef je tijdens die snelle ronde niet eens meer te denken!

Heb jij nog tips?

 Lees ook: