Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Eens of oneens? ‘Kinderen tot 16 jaar zouden op de fiets verplicht een helm moeten dragen’

Eens of oneens? ‘Kinderen tot 16 jaar zouden op de fiets verplicht een helm moeten dragen’

Eens of oneens? ‘Kinderen tot 16 jaar zouden op de fiets verplicht een helm moeten dragen’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Kinderen tot zestien jaar zouden op de fiets verplicht een helm moeten dragen’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Een tatoeage laten zetten in plaats van een trouwring dragen, is te definitief’

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Greet: IEDEREEN moet een helm dragen. Als je ziet wat er gebeurt met mensen zonder helm op hun hoofd… áls je op je hoofd valt is het meteen ernstig. Ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik ALTIJD een helm draag tijdens het fietsen. ALTIJD. Je moet maar eens verkeerd vallen… En akkoord, als tiener was dat niet stoer of cool, maar daar trok ik mij eigenlijk weinig van aan. Beter veilig, dan dood/ernstig gewond. Je hebt maar één hoofd. Draag gewoon die helm.

Monique: Ik vindt dat er steeds meer betutteld wordt. Doe wat je verstandig lijkt voor jezelf en je kinderen. Maar al die opgelegde regels…

Welmoed: Vroeger nee, maar nu met al die telefoontjes zou het geen overbodige luxe zijn.

Lilian: Moeten mensen zelf beslissen voor hun kind.

Annabeth: Mee eens! Onze zoon is gevallen met zijn fiets, doordat hij onderuit gereden werd door een groep wielrenners. Hij had een scheur in zijn helm van ruim tien centimeter, doordat hij met zijn hoofd op het fietspad klapte… ik wil niet weten wat er was gebeurd, als hij die helm niet gedragen had.

Nanc: Ze trekken niet eens een regenpak aan als het met bakken uit de hemel komt, laat staan een helm op.

Liana: Vroeger zei ik onzin, maar sinds ik twee zoontjes heb en zie hoe het er in het verkeer aan toe gaat af en toe – appende automobilisten en fietsers – dragen mijn jongens een fietshelm. Je hebt maar één hoofd, wees er zuinig op. Je hoeft het niet zelf te doen. Eigenlijk moeten we allemaal een fietshelm dragen.

Anne: Wat een onzin! Ze moeten hun mobieltjes in hun zak houden en de oortjes uit. Dat kun je beter zeggen.

Nydia: Ouderen op een e-bike moeten een helm op, levensgevaarlijkk dat mensen met een verminderde balans zo hard op een fiets gaan. Kinderen na twaalf jaar gaan echt niet met helm op naar middelbare school, vergeet dat maar. Beter om jezelf af te vragen waarom er zoveel ongelukken zijn, oorzaak oplossen en niet jeugd lastig vallen deze fopoplossing.

Suzan: En boven de zestien heb je ineens n ingebouwde helm? Of allemaal aan de helm of allemaal niet. Ik kies voor het laatste.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock