Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Vakantiegangers, opgelet: Nederland weer hoogrisicogebied voor Duitsland

Vakantiegangers, opgelet: Nederland weer hoogrisicogebied voor Duitsland

Vakantiegangers, opgelet: Nederland weer hoogrisicogebied voor Duitsland

Met de sleurhut richting Duitsland de komende zomerweken? Think twice, want onze oosterburen hebben zojuist Nederland opnieuw aangemerkt als hoogrisicogebied. Ook Spanje treft datzelfde lot, wat betekent dat voor iedereen die vanuit deze landen naar Duitsland reist strengere regels gaan gelden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Tien dagen in quarantaine

Reizigers moeten na een verblijf in een hoogrisicogebied na aankomst in Duitsland in quarantaine, tenzij ze volledig zijn gevaccineerd of zijn hersteld van het coronavirus. Die quarantaine duurt in principe tien dagen, maar kan vroegtijdig worden beëindigd als mensen na vijf dagen negatief testen.

Vaccinatie- of testbewijs

Mensen moeten voordat ze de grens overgaan beschikken over bewijs dat ze zijn gevaccineerd, onlangs getest of zijn genezen van Covid-19. Ze moeten dergelijke gegevens ook via een formulier op internet doorgeven aan de Duitse autoriteiten.

Ook kinderen testen

De regels gelden niet alleen voor volwassenen, maar voor alle reizigers van 6 jaar en ouder. Dat kan ook een probleem zijn voor Duitsers die met hun gezinnen vakantie vieren in Nederland of Spanje. Veel Duitse volwassenen zijn al gevaccineerd, maar hun kinderen vaak nog niet.

Uitzonderingen

De Duitse autoriteiten maken wel een uitzondering voor bepaalde groepen reizigers. Het gaat dan om mensen die zonder te stoppen door een hoogrisicogebied zijn gereden en personen die op doorreis zijn naar een ander land en zorgen dat ze de snelst mogelijke route door Duitsland nemen.

Lees ook
Nederland versoepelt reisadviezen, maar terugkeer na vakantie wordt wel strenger

Strengere regels in eigen land

Nederland kondigde maandag zelf ook strengere maatregelen aan. Dat wil zeggen, reisadviezen voor andere landen werden wel versoepeld, maar terugkeren naar Nederland heeft vanaf vandaag wat meer voeten in de aarde. Nederlanders moeten ook een coronabewijs laten zien als ze vanuit een ander EU-land terugkomen. Het kan gaan om een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een bewijs dat ze onlangs corona hebben gehad en hersteld zijn. De negatieve test mag een PCR-test zijn van maximaal 48 uur oud, of een antigeentest van maximaal 24 uur oud.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty