Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 7 dingen om te doen als je de hele dag achter je computer zit

7 dingen om te doen als je de hele dag achter je computer zit

7 dingen om te doen als je de hele dag achter je computer zit

Zo nu en dan naar een meeting of een loopje naar het koffiezetapparaat, maar verder krijgen velen van ons met een kantoorbaan weinig exercise. Neem dus vaker een break van een overlopende mailbox en geniet wat langer van je plaspauze door een ommetje te maken. Flair helpt je een handje!

Doen achter je computer

Tips, tips, tips! Van het schoonmaken van je bureau tot het rekken van je nek. Met deze tips voorkom je rugpijn, oogproblemen en nog veel meer.

Beeldscherm bijstellen

Zorg ervoor dat jouw computer op de juiste plek staat. Kijk je te erg naar beneden, naar je beeldscherm? Dan krijg je sneller last van rug- en nekpijntjes. Kijk je te veel naar boven, dan krijg je sneller last van droge ogen. Werk je met een laptop? Maak dan gebruik van een standaard of een stapel boeken, zodat deze precies op de juiste hoogte staat. Recht voor je snufferd dus.

Voldoende drinken

Water drinken is belangrijk voor een gezond lijf en brein. Het zorgt voor een mooie huid, meer energie, het bevordert gewichtsverlies… Wie voldoende water drinkt krijgt ook meer beweging op een kantoordag. Een loopje om je glas te vullen, een loopje naar het toilet. Kortom, water drinken! Het liefst zo’n 8 glazen per dag.

Zet een alarm

Zet elk uur een alarm op je telefoon of computer. Telkens als het alarm afgaat, sta je op en doe je een rondje over de afdeling. 3, 2, 1… go!

Negeer de lift

Werk je op de 76ste verdieping? Dan mag je deze tip overslaan. Zit je op de eerst, tweede of derde etage? Probeer dan vaker de trap te nemen. Ook als je met de auto naar kantoor komt, probeer deze wat verder weg te parkeren. Zo zet je meer stappen per dag.

Sporten aan je bureau

We raden het niet aan om volledig in sportkleding een partijtje te gaan zweten, tussen je collega’s. Wel raden we aan om eens flink te rekken en strekken. Zet je voeten plat op de grond, bal je vuisten en plaats deze onder het bureaublad. Druk nu zo hard als je kan je vuisten tegen het bureaublad, naar boven. Je zet zo de armspieren aan het werk. Ook goed voor je polsen, voor als je werkt met een muis. Nog meer tips? Bekijk dit filmpje!

Zoom in

Vergroot eventueel het lettertype op je computer. Zoom in! Zo geef je jouw ogen meer rust en hoef je niet constant te knijpen. Dit helpt vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen.

Vaker knipperen

Wist je dat we drie keer méér knipperen met onze ogen, als we niét achter een computer zitten? Knipper dus eens wat vaker. Open en sluit je ogen voor een aantal seconden zo nu en dan. Het werkt ontspannend en voorkomt ook droge ogen.

Lees ook: