Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Doe elke dag de handstand!

Doe elke dag de handstand!

Doe elke dag de handstand!

Nooit geweten, maar waar: wie elke dag eventjes op z’n kop staat, zal zich binnen de kortste keren kiplekker voelen. Zo’n dagelijkse handstand brengt namelijk veel voordelen met zich mee.

Zo word je pro

Oké, het is even wennen, maar je zult merken dat hoe meer je oefent, hoe sneller je een pro wordt in het uitvoeren van handstanden.

Sterker bovenlichaam

Als je op je kop staat, zet je je schouders flink aan het werk. Net als je armen en je bovenrug. Hoe vaker je een handstand doet, hoe sterker je bovenlichaam dus wordt. En na een tijdje zul je merken dat je ‘m ook langer kunt volhouden.

Balans

Een handstand vraagt heel wat stabiliteit, oftewel, controle over je spieren. Balans is daarom key! Dit oefen je, zodat je na een tijdje zelfs geen muur meer nodig hebt en je de handstanden gewoon in een open ruimte doet.

Keiharde buikspieren

Met de balans komen ook je buikspieren om de hoek kijken. Die worden flink aan het werk gezet om de stabiliteit van je lichaam te verzekeren. Hallo sixpack!

Happy

Omdat je op je kop staat, zorgt de bloedtoevoer naar je hersenen voor meer energie. Het maakt je ook een stuk rustiger in tijden van stress. Op de lange termijn loop je zo minder risico op angsten of depressie. Goh, waar een handstand allemaal wel niet goed voor is!

Iets voor jou?

Lees ook:

 

Bron