Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Dít zit in droogshampoo

Dít zit in droogshampoo

Dít zit in droogshampoo

Omdat je je haar niet al te vaak wil wassen, gebruik je vaak droogshampoo. Superhandig! Maar als je weet wat er allemaal in zit… Flair stuitte op een verontrustend lijstje met ingrediënten.

Klei en bruine algen

In de meeste droogshampoos zitten onder andere klei, bruine algen, alcohol en petroleum. De zachte kleimolecules in droogshampoo zorgen ervoor dat vet beter opgenomen wordt en verbergen die typische vettige glans. Bruine algen zorgen er op hun beurt weer voor dat de productie van de natuurlijke olie op je hoofdhuid – sebum – beter gereguleerd wordt.

Petroleum, alcohol en ethanol

Het vloeibare petroleumgas zorgt ervoor dat het poeder makkelijk uit de fles gespoten kan worden maar doet verder niets voor je lokken. Dan is er nog alcohol en vloeibare ethanol, die ervoor zorgen dat alle ingrediënten gemengd blijven, zodat ze niet van elkaar scheiden wanneer ze uit de spuitbus komen.

Schilfertjes of verstopte poriën

Deskundigen waarschuwen dat als je veel droogshampoo gebruikt over een lange periode, het je haar kan beschadigen en schilfertjes of verstopte poriën kan veroorzaken. Droogshampoo is namelijk ontwikkeld om het vocht weg te trekken van je hoofdhuid, maar kan bij overmatig gebruik een droge en schilferige hoofdhuid veroorzaken.

Maiszetmeel

Wil je een gezond alternatief voor jouw droogshampoo? Probeer maiszetmeel. Dit is een natuurlijk product dat dezelfde werking heeft als droogshampoo. Ook dit moet je natuurlijk niet te vaak gebruiken, om dof haar te voorkomen, maar een betere variant is het zeker!

 

Ga jij het proberen?

Lees ook: Het bovenste, vergeten schoengaatje – hiervoor dient het!