Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Staat de naam van jouw kind erbij?

Staat de naam van jouw kind erbij?

Staat de naam van jouw kind erbij?

En de populairste babynamen van vorig jaar zijn…

Liam en Emma

Nederlandse ouders hebben hun pasgeboren spruit in 2015 het vaakst Liam en Emma genoemd. Dat heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) bekendgemaakt. In 2014 waren Daan en Sophie de populairste namen om je kindje te geven.

De naam Liam werd vorig jaar aan 720 jongens gegeven. Ook de jongensnamen Sem (696 keer) en Lucas (689) deden het goed. In 2014 bestond de top 3 jongensnamen uit Daan, Bram en Milan.

Sophie

Bij de meisjes vond er alleen een verschil in ranking plaatst. In 2014 was Sophie met 836 keer de populairste meisjesnaam, maar daalde naar de derde plaats in 2015 met 678 vernoemingen. De namen Emma en Julia schoven een plaatsje op.

Langste babynamen

In 2015 werden er 168.593 kindjes geboren in Nederland, waarvan 86.412 jongens en 82.181 meisjes. De langste babynaam telt 25 karakters en is voor het meisje Indianola-Clara-Elizabeth. Bij de jongetjes was de naam Jeanson-Markanthony de langste naam.

Trend

Sinds 2010 worden namen steeds korter. Ook worden er steeds meer kindjes vernoemd naar karakters uit films en series. In Amerika werden er vorig jaar zelfs kindjes vernoemd naar Instagram-filters.

Bijzondere babynamen

Nog een paar bijzondere meisjesnamen in de lijst: Alien, Blessing-VirginYah en D-gently. Ook zijn er ouders geweest die vorig jaar hun zoon Dodge, Eagle en Messi hebben genoemd.

 

Wat vind jij een mooie naam? Laat het ons weten!

Lees ook: