Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Dit zijn de leukste decemberfilms

Dit zijn de leukste decemberfilms

Dit zijn de leukste decemberfilms

Yes! Het is weer bijna december! De tijd van warme chocomel, kerstbomen en fijne films is weer aangebroken. Wij zetten de leukste, mooiste, grappigste en meest romantische films voor je op een rijtje:

Love Actually (2003)

Dit is toch wel de ultieme romantische comedy voor tijdens de donkere dagen. In deze Britse film volgen we verschillende liefdesverhalen. Beginnende romances, gebroken harten en eeuwige crushes: het komt er allemaal in voor. Wat er nog meer gebeurt? De Britse premier (Hugh Grant) wordt verliefd op een van zijn medewerkers en een pasgetrouwde vrouw (Keira Knightley) wordt verliefd op de beste vriend van haar man. Kan het nog dramatischer?

The Holiday (2006)

Nog zo’n romantische kerstfilm. Iris (Kate Winslet) is al jaren verliefd op een onbereikbare collega. Tot overmaat van ramp blijkt hij verloofd te zijn met een andere vrouw. Aan de andere kant van de wereld heeft Amanda (Cameron Diaz) net haar vreemdgaande man het huis uit gegooid. Beide vrouwen zijn even helemaal klaar met de liefde en besluiten van huis te ruilen. Maar wat gebeurt er als ze daar hun grote liefde tegenkomen?

Mannenharten (2013)

In deze Nederlandse speelfilm volgen we zes totaal verschillende mannen met ieder een heel ander liefdesleven. Tim is een aanstaande bruidegom (Daan Schuurmans), maar vlak voor zijn bruiloft twijfelt hij of-ie wel echt wil trouwen. Niels (Fabian Jansen) is nogal onhandig met vrouwen. Hij heeft al meerdere internetdates verpest als hij in een dierenwinkel Susanne tegenkomt… (Tip: kijk ‘m snel, want eind dit jaar komt deel 2 van de film uit!).

Elf (2003)

Buddy (Will Ferrell) is grootgebracht als elf op de Noordpool. Als hij merkt groter te zijn dan de rest, wordt hem verteld dat hij eigenlijk geen elf, maar ‘gewoon’ mens is. Hij gaat in New York op zoek naar zijn echte vader en komt daar in een hoop hilarische situaties terecht. Bekijk hier de trailer.

Sleepless in Seattle (1993)

Weduwnaar Sam en zijn 8-jarige zoon Jonah zijn net verhuisd naar Seattle om rustig hun verlies te verwerken. Na een tijdje vindt Jonah dat het tijd is om een nieuwe vrouw te zoeken voor zijn vader. Hij belt naar een radioshow op Kerstavond en vertelt over het verdriet en gemis van zijn vader. Onder de luisteraars is Maggie, die ongelukkig is in haar relatie met Walter. Ze gaat op zoek naar Sam. Een lekkere, klassieke romkom voor tijdens de feestdagen!

Home Alone (1990)

Als zijn familie hem per ongeluk achterlaat wanneer zij vertrekken voor een kerstvakantie in Frankrijk, moet Kevin (Macaulay Culkin) zichzelf in zijn eentje zien te redden. In het begin is het een feestje, want hij kan eindeloos veel pizza eten en straffeloos op zijn ouders bed springen. Maar als hij op Kerstavond ontdekt dat twee mannen willen inbreken, moet hij met man en macht zijn huis zien te beschermen. 

Welke decemberfilms vind jij het leukst?

Lees ook: