Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Dit is hoe social media je liefdesleven aantasten

Dit is hoe social media je liefdesleven aantasten

Dit is hoe social media je liefdesleven aantasten

Relaties zijn het liefst leuk, speels en luchtig, maar social media gooien steeds meer en steeds vaker roet in het eten. Welke prijs ben je bereid te betalen om op de hoogte te blijven van het wel en wee van je Facebookvrienden?

1. Eerst zien, dan pas horen

Ongetwijfeld heb je al eens een discussie gehad met je partner omdat hij niet meteen op een appje reageert, maar wel enorm actief blijkt te zijn op social media. Of misschien ben je er via Instagram, WhatsApp of Facebook al eens achter gekomen dat je vriend gezellig in het café zit met vrienden, terwijl hij jou daar niks over gezegd heeft. Leuk is anders.

2. We maken het ‘Facebookofficial’

Hoe publiek wil je je relatie maken? We hechten te veel waarde aan wat er wel en niet op social media wordt gepost. Een relatie lijkt pas officieel als het op social media wordt vermeld of verspreid. Sommigen vinden het hoogst irritant als hun partner z’n liefde via Facebook verklaart, anderen zitten stiekem te hopen dat hun partner dat net wat méér zou doen. Hoe je het ook wendt of keert, op lange termijn komen er discussies van.

via GIPHY

3. Meer oog voor je mobiel dan voor je lief

via GIPHY

Jij en je partner willen er een gezellige avond van maken. Flesje wijn, filmpje op de achtergrond en gezellig wat keuvelen, maar dan licht z’n smartphone op. Al z’n aandacht glijdt van jou naar dat ding. Wat doe jij? Je kunt dan ook beter ineens je Facebook en WhatsApp checken, toch? En even op Instagram posten dat jullie aan een gezellige date night gaan beginnen. Door social media gaan we geleidelijk aan naast elkaar leven.

4. Social media maken ons jaloers

Daten en relaties waren een stuk simpeler vóór social media daar een stokje voor staken. Er staan ook foto’s, reacties of statussen op social media die verwijzen naar een vroegere date of relatie. Je zal er sowieso weleens eentje tegenkomen, en hoe fel je ook beweert dat het je niks doet, het laat je niet onbewogen.

via GIPHY

5. Waar ligt de grens?

Social media verlagen de drempel om (opnieuw) contact met iemand op te nemen. Je voelt je vaak zekerder dan in het échte leven. Op zich is daar niks mis mee, maar waar trek je de grens tussen friendly en flirty? Het gevaar bestaat erin dat een bericht anders kan overkomen dan een heus gesprek. Bovendien staat alles wat je zegt zwart op wit. Iets ontkennen wordt moeilijk.

Lees ook:

Nog zo’n relatiekiller: geldzaken. Maar we kennen ook het geheim voor een gelukkige relatie. En voor de liefhebber van lijstjes: in Flair stond laatst een artikel dat acht tips gaf hoe je je relatie leuk houdt.