Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Digitaal detoxen op vakantie, doe jij het al?

Digitaal detoxen op vakantie, doe jij het al?

Digitaal detoxen op vakantie, doe jij het al?

Zonnebrand mee? Gaskraan dicht? Wekkers uitgezet? Check, check, check. Nu alleen nog ontspannen. Dit doe je ook door digitaal te detoxen op vakantie. Flair is benieuwd, doe jij het al?

Digitaal detoxen

Digitaal detoxen is de nieuwste vakantietrend. Het aantal vakantiegangers dat alle moderne communicatiemiddelen – zoals het mobieltje, de iPad of laptop – bewust uitschakelt is enorm gestegen.

In out of office mailtjes wordt tegenwoordig vermeld dat emails écht niet bekeken worden. En ook de mobiele telefoon wordt steeds vaker niet op stil maar ook echt uitgezet.

Social media

Met digitaal detoxen bedoelt men geen mailtjes, maar bijvoorbeeld ook geen Facebook tijdlijn om te checken, geen Whatsapp berichtjes om te lezen en zelf bellen met het thuisfront blijft bewust uit.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen steeds vaker kiezen voor een hotel, camping of appartement zonder wifi. In plaats daarvan wordt er weer ouderwets lang getafeld, kaart- of bordspellen gespeeld en stapels boeken en tijdschriften verslonden aan de rand van het zwembad.

Kortom, onbereikbaar zijn is een luxe die alleen nog maar op vakantie genoten kan worden. Flair is benieuwd; doe jij ook aan digitaal detoxen? Laat het ons weten!

Wist je dat…

  • 44 procent van de Nederlanders moe op vakantie gaat? 17 procent noemt zichzelf zelfs ‘uitgeput’.
  • 4 op de 10 werkenden kunnen het werk op vakantie moeilijk los laten, omdat er altijd en overal een internetverbinding is. 14 procent van de mensen is wél blij dat ze altijd door kunnen werken.
  • 56 procent van de Nederlanders checkt tijdens de vakantie z’n werkmail en voicemail.

 

 

Bron: Metro, Flair nr. 30