Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Deze 3 absurde trucjes maken je nog knapper

Deze 3 absurde trucjes maken je nog knapper

Deze 3 absurde trucjes maken je nog knapper

We zijn op de hoogte van de nieuwste BB-crèmes en de beste make-uptrucs om er feilloos uit te zien en we weten dat een gezonde levensstijl en voldoende lichaamsbeweging ons mooier maken. We gaan dat lijstje nog een beetje aanvullen: met deze drie absurde trucjes word je ongetwijfeld nog knapper! 

1. Handstand (of iets wat daar op lijkt)

Haal de acrobaat in jezelf naar boven en doe elke dag een paar minuutjes de handstand (of iets wat daar op lijkt). Er zal meer zuurstofrijk bloed naar je hoofd stromen waardoor je minder snel rimpels krijgt. Als je niet de handigste bent en je liever op veilig speelt, ga dan elke dag gewoon ondersteboven in je bank hangen.

2. Lachtherapie

Het is wetenschappelijk bewezen: lachen vermindert stress en geeft je immuunsysteem een boost. Zelfs als je een slecht humeur hebt, zou je moeten proberen om een lach op je gezicht te toveren. Hoe doe je dat? Beeld je in dat je op een tropisch strand ligt met een heerlijke cocktail in je hand: die lach zal in no time op je gezicht verschijnen.

3. Gekke bekken trekken

Dit is geen grapje. Er bestaan écht yogaoefeningen die zich speciaal richten op de spieren in je gezicht. Gek zijn doet geen pijn: een paar gekke bekken trekken, daar is dus niets mis mee. Probeer deze eens uit:

  • Als je bang bent om een dubbele kin te krijgen, moet je je mond zo ver mogelijk opendoen en je tong zo ver mogelijk uitsteken. Houd dit drie seconden vast en herhaal het dan nog eens acht keer.
  • Begin je al sporen te zien van rimpels op je voorhoofd? Trek je wenkbrauwen zo hoog mogelijk op en hou dit vijf seconden vast. Laat je wenkbrauwen even zakken en doe dan hetzelfde, maar probeer je ogen zo ver mogelijk open te houden. Ook deze oefening herhaal je acht keer.

Het voordeel van deze oefeningen is dat je ze gewoon in de auto, op de bank, of achter je bureau kunt doen. Maar we raden het af om het in de trein of de bus uit te testen. De kans is groot dat sommige mensen raar zullen opkijken.

Lees ook: