Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > De natuur helpt bij slaapproblemen

De natuur helpt bij slaapproblemen

De natuur helpt bij slaapproblemen

Wist je dat je beter slaapt als je in de buurt van een park of vijver woont? Ha! Dat zit namelijk zo…

Slaapproblemen

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat het verschil vooral merkbaar is bij mannen en senioren. Mensen die dichtbij de groene natuur of water wonen, bleken minder last te hebben van een slechte nachtrust. Waarom het effect bij mannen en senioren het sterkst was, hebben onderzoekers nog niet kunnen verklaren.

Groene omgeving

Blootstelling aan een groene omgeving kan mensen helpen de beste kwaliteit slaap te krijgen die men nodig heeft. Ook is bewezen dat wie dicht bij een park of natuurrijke omgeving woont, vaker fysieke activiteiten uitoefent. Zelfs het kleinste beetje beweging kan al zorgen voor een betere nachtrust. Zo verlaagt een wandeling in de natuur de kans op depressie en stress, dús slaap je lekkerder. En als je tijd buiten doorbrengt, door te wandelen bijvoorbeeld, past je lichaam zich automatisch beter aan het natuurlijke dag- en nachtritme. Kortom, trek de natuur in!

Ga toch wandelen!

Ga wandelen om slaap te vatten. Zo maak je gemakkelijk melatonine aan, het stofje in je hersenen dat jou sneller naar dromenland stuurt. Zzzz… Ga jij het proberen?

 

Bron

Lees ook: