Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > De leukste straten om te winkelen

De leukste straten om te winkelen

De leukste straten om te winkelen

Hoe vaak kom je niet in een nieuwe stad en eindig je toch altijd weer in dezelfde commerciële winkelstraat met de grote merken. Als je daar naar op zoek bent kun je ook gewoon in Amsterdam in de Kalverstraat gaan winkelen. Weinig nieuws dus. Wel op zoek naar die leuke boutique winkels en onontdekte pareltjes? Wij geven je graag wat tips, met hulp van de Birdies, over andere winkelstraten en gebieden in Europa.

De 9 straatjes – Amsterdam

Amsterdam barst zelf al van de winkels. Maar in de grote straten vind je winkels die je dichterbij huis vaak ook wel kunt bezoeken. De 9 straatjes lopen van de Singel tot de Prinsengracht en bestaan uit 9 kleine tussen-straatjes. Vroeger al werd hier enorm veel handel gedreven en dit lees je dan ook terug in de straatnamen. Zo herken je de verschillende ambachten binnen de leerbewerking terug in de namen zoals de Reestraat, Wolvenstraat, Hartenstraat of de Huidenstraat. In elk van deze 9 charmante straatjes vind je verschillende winkels. Van sieraden, interieur tot vintage. Loop langs de mooie grachten naar het volgende straatje of geniet in een van de kleine café’s of restaurants van het voorbijgaande Amsterdamse leven.

Carrer Rec – Barcelona

Als de drukte in de bekende gebieden in Barcelona je een beetje te veel wordt, is het fijn om even te ‘ontsnappen’ naar El Born. Deze wijk is iets minder bekend bij het grote publiek. Maar daarom niet minder sfeervol. De grote etnische verscheidenheid in deze wijk zorgt voor een bruisende sfeer. Je kunt hier uren door de smalle straatjes dwalen en zo de meest bijzondere winkeltjes en boetiekjes ontdekken. Carrer Rec staat vooral bekend om haar vele schoenenwinkels. Zo kun je hier schoenen vinden die je nergens anders ter wereld zult tegenkomen.

Brick Lane market – Londen

Brick Lane is misschien wel de bekendste straat van de Londense wijk Shoreditch. Deze buurt en Brick Lane stonden vroeger bekend om hun louche uitstraling – mede door het verleden wat men linkt aan Jack the Ripper. Dit imago heeft de buurt tegenwoordig helemaal afgeschud en nu trekt zij veel kunstenaars en moderne Londenaren. Dit zorgt voor een perfecte mix tussen hippe bars en restaurants met bijzondere galerieën en boetiekjes. Tijdens het winkelen kun je hier je hart ophalen in een van de vele exclusieve boutique of vintage winkels. En op zondag geniet je hier ook van heerlijk eten tijdens de wekelijkse Brick Lane Market in de Truman Brewery en vind je langs de hele straat kraampjes met heerlijke delicatesse.

Rue Charlot, Rue de Roi de Sicile en Rue des Rosiers – Parijs

Parijs is natuurlijk een shopping-walhalla. In het 4e arrondissement vind je de hippe wijk Le Marais. Hier kom je veel restaurants en bars tegen. Een goed begin! Maar het winkelen is hier net zo leuk. Zo vind je hier Rue de Rivoli. Deze lange winkelstraat loopt dwars door de wijk heen. Voor de kleine en exclusieve winkels kun je het beste naar Rue Charlot, Rue de Roi de Sicile of Rue des Rosiers.

Læderstræde – Kopenhagen

De Scandinavische landen staan bekend om hun prachtige design producten. In Kopenhagen kun je dan ook je Scandinavische design hart ophalen. In Kopenhagen vind je veel interieur en curiosa winkels. Wellicht een beetje onhandig om mee naar huis te nemen maar niet minder mooi om bij weg te dromen. Ook kom je hier veel vintagewinkels tegen. Loop bijvoorbeeld eens door Strædet. Dit is een verzamelnaam van Kompagnistræde en Læderstræde. Deze knusse achterstraatjes staan bekend om hun prachtige sieraden, porselein speelgoed, boekenwinkels en fijne café’s. Zo kun je tijdens het winkelen hier neerstrijken voor een kopje koffie.

De Kleine Houtstraat – Haarlem

Natuurlijk kun je het ook wat dichterbij huis zoeken. Zo blijft er meer geld over voor het winkelen. Denk eens aan Haarlem in plaats van Amsterdam als je de volgende keer wilt gaan winkelen. Zo is de Kleine Houtstraat al meerdere keren uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. Het centrum van Haarlem is knus en compact en barst van de kleine boetiekjes. Neem tijdens je lunchbreak plaats op een van de vele terrassen rond het Kerkplein en geniet van deze prachtige stad.

Lees ook: