Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > De leukste buitenbioscopen!

De leukste buitenbioscopen!

De leukste buitenbioscopen!

Heb je zin om een filmpje te pakken, maar geen zin om binnen te zitten? Dan hebben wij dé oplossing! Want wat is er heerlijker dan op een mooie zomeravond onder de sterrenhemel in goed gezelschap genieten van een fijne film? Flair zet de leukste buitenbioscopen voor je op een rij!

Pluk De Nacht

Het festival Pluk De Nacht werd in 2003 bedacht door een groep vrienden. De filmliefhebbers hadden (en hebben) als doel zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met films die niet in Nederland zijn uitgebracht of maar een klein publiek bereiken. De toegang is gratis. Maar wie toch een steentje wil bijdragen, kan vooraf online een strandstoel huren. Naast aandacht geven aan films, wil Pluk De Nacht jonge kunstenaars een podium bieden. Daardoor is er van alles te beleven op het festival. Pluk de Nacht vindt al sinds de eerste editie plaats op het Stenen Hoofd, een oude pier in het voormalige havengebied aan het IJ in Amsterdam. Maar de openluchtfilms zijn ook in andere steden te zien.

Amsterdam – 5 t/m 15 augustus
Arnhem – 20 t/m 22 augustus
Utrecht – 26 t/m 29 augustus
Website: Plukdenacht.nl

Pleinbioscoop Rotterdam

Van 12 t/m 30 augustus kun je in hartje Rotterdam onder de blote hemel genieten van de beste films. Neem een kijkje op de website om te zien wat er allemaal draait op het plein. Na het succes van vorig jaar is dit jaar ook de korte film-competitie En Plein Public weer terug. Filmmakers en kunstenaars sturen daarbij hun korte fictiefilms, documentaires of kunstige muziek- en dansfilms in. Uit de inzendingen vertoont de Pleinbioscoop een selectie en op de laatste dag wordt de winnaar bekendgemaakt. Dat is weer een wat anders dan een kaskraker uit Hollywood!

Rotterdam – 12 t/m 30 augustus
Website: Pleinbioscooprotterdam.nl

Openlucht Film Festival Apeldoorn

Dit filmfestival is een bijzonder evenement op een prachtige locatie in Nederland, namelijk in Stadspark Berg & Bos, midden op de Veluwe. Op die mooie plek krijg je de kans om de laatste bioscoophits op een groot filmdoek te bewonderen. Voor het eerst wordt er naast de duizend stoelen op het terrein ook een overdekte tribune geplaatst. De tribune staat achter de stoelen. Zo blijft het openluchtkarakter behouden, maar is het festival wel iets minder afhankelijk van het weer. Echt een aanrader.

Apeldoorn – 21 t/m 29 augustus
Website: Openluchtfilmfestival.nl

Rooftop Movie nights

Op de 17e verdieping van het Ramada Hotel in Amsterdam kun je films kijken op het dak, lekker in de buitenlucht. De hele zomer door zijn er verschillende soorten films te zien. De agenda wordt een week van tevoren bekendgemaakt op de website. Het aantal zitplaatsen is beperkt, dus boek op tijd! Ook goed om te weten: de filmvertoningen gaan altijd door, weer of geen weer.

Website: Rooftopmovienights.com

 

 

Lees ook:
– Flair’s tips voor augustus
– Met deze tips ga je relaxed het vliegtuig in!
– Vervelen in de vakantie? Niet met deze tips!