Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Conditioner aanbrengen in je haren, doe jij het goed?

Conditioner aanbrengen in je haren, doe jij het goed?

Conditioner aanbrengen in je haren, doe jij het goed?

Reverse shampooing, ben jij er al bekend mee? Oftewel, conditioner aanbrengen nog vóórdat je de shampoo fles pakt. Iets voor jou?

Conditioner aanbrengen

Deze nieuwe manier van wassen zorgt ervoor dat je haar meer volume krijgt. Als je jouw haren eerst wast met shampoo en daarna conditioner aanbrengt, wordt het haar vaak futloos en zwaar door de restjes conditioner die achterblijven in je coupe. Als je de volgorde omkeert, blijven er minder restjes achter en wordt je haar beter gehydrateerd. Ga jij het proberen?

Tips

Mocht deze nieuwe manier van haren wassen niets voor jou zijn en wil je het liever bij het oude houden? Dan nog een paar andere tips!

Begin in de punten

Breng conditioner altijd eerst in de punten aan, daar waar het haar het droogst is en het meest beschadigd. Breng conditioner nooit op je hoofdhuid aan, dit maakt je haar sneller vet.

Gelijk verdelen

Probeer conditioner over het hele haar gelijk te delen. Gebruik hierbij je vingers of een kam met brede tanden. Een kam is vooral handig voor vrouwen met dik haar of krullen.

Spoel goed uit

Het is – net zoals shampoo – belangrijk de conditioner grondig uit te spoelen. Doe je dat steeds vluchtig, dan loop je kans de haarfollikels te beschadigen, waardoor jouw haar haar glans verliest.

Lees ook: