Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Cast 3D-musical Sky bekend

Cast 3D-musical Sky bekend

Cast 3D-musical Sky bekend

Matteo van der Grijn, Lone van Roosendaal, Eva van der Gucht en Joël de Tombe spelen in de nieuwe 3D-musical Sky. Regisseur Bobby Boermans maakte vanochtend de cast bekend in Theater Amsterdam. In de musical zijn bestaande en nieuwe nummers van Marco Borsato te horen.

Ouders
We wisten al dat Lisse Knaapen de rol van Sky gaat spelen. Lone van Roosendaal en Matteo van der Grijn spe-len Sky’s ouders, Joël de Tombe een drugsdealer en Eva van der Gucht vertolkt de rol van rector. Matteo had eerder een hoofdrol in de musical Soldaat van Oranje, Lonne kennen we haar hoofdrol in de Annie M.G. Schmidt-musical Heerlijk duurt het langst, waar ze een Musical Award voor kreeg. Joel speelde in de musical Hair. Voor Eva is het haar eerste musicalrol.

Fantasiewereld
Sky gaat over een puber die worstelt met een aantal dilemma’s: ze wordt gepest, mist haar overleden vader en heeft het gevoel dat ze er niet helemaal bij hoort. In haar dromen rekent ze af met de kwesties waar ze in het ‘echte’ leven niet uitkomt. ‘Sky is een vechtertje,’ zei Lisse Knaapen tijdens de castpresentatie tegen Flair. ‘En dan ook nog die fantasiewereld, die steeds extremer wordt naarmate ze het gevoel krijgt dat ze moet vluchten.’ De 22-jarige Lisse herkent zich in wat Sky doormaakt. ‘Ik was ook een extreme puber. Ik herken het gevoel dat je er niet helemaal bij hoort. Bij wie wil ik horen? En hoeveel heb ik daarvoor over? Daar heb ik heel erg mee gestruggeld.’

Nieuwsgierig naar waar Lisse’s puberproblematiek zich in uitte? Je leest het interview met Lisse Knaapen én met Matteo van der Grijn, Marco Borsato en John Ewbank binnenkort op Flairathome.nl.

Sky gaat op 3 april 2016 in première in Theater Amsterdam. Kaarten zijn vanaf woensdag met korting verkrijgbaar via Flairathome.nl/musicalclub.

Tekst: Ilse Lahnstein