Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Waarom je een brief moet schrijven aan je toekomstige zelf

Waarom je een brief moet schrijven aan je toekomstige zelf

Waarom je een brief moet schrijven aan je toekomstige zelf

We zijn veel bezig met later: hoe ziet mijn leven er over tien jaar uit? Je kunt nu een brief aan jezelf schrijven die je in de toekomst per e-mail gestuurd krijgt. Maar waarom is dat handig?

Brief aan jezelf schrijven

We kunnen anno 2015 (bijna 2016) nog altijd niet tijdreizen, maar we kunnen wel terugkijken op ons leven van een paar jaar terug. Door de toename van het gebruik van internet en het maken van foto’s en video’s maken we steeds meer tastbare herinneringen.

Veel mensen vragen zich af hoe de wereld er over een aantal jaar uitziet. Heb ik dan al kinderen? Doe ik nog steeds hetzelfde werk? Ben ik verhuisd naar een andere stad of misschien zelfs een ander land? Een brief schrijven aan jezelf helpt om je doelen vast te stellen. Je kunt ze immers zelf over een aantal jaar checken. De brief laat je veel bewuster omgaan met jezelf. Het is interessant om terug te kijken naar wat je plannen waren 2, 5, 10 of misschien wel 25 jaar geleden en of je ze hebt waargemaakt.

E-mail jezelf!

Via FutureMe kun je zo’n brief schrijven. Je kunt hem op elk gewenst moment (helemaal tot aan 2065) naar je eigen e-mail laten sturen. Op de website kun je ook brieven teruglezen van anderen. Je bent niet de enige die een brief schrijft, want er zijn sinds 2002 al meer dan 4 miljoen brieven geschreven.

Ben je bang dat e-mail in de tijd dat je je brief wilt lezen niet meer bestaat? Je kunt natuurlijk ook een handgeschreven brief sturen. Zoek dan wel een goede plek uit om deze te bewaren (en onthoud deze ook).

Heb jij weleens een brief aan jezelf geschreven?

Lees ook: