Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Top-5 boeken die je móét hebben gelezen

Top-5 boeken die je móét hebben gelezen

Top-5 boeken die je móét hebben gelezen

 

Toe aan wat ontspanning? Duik in een goed boek! Maar: welke recente boeken zijn nu échte aanraders? Flair stelde een top-5 voor je samen.

Spark Joy

Opruimen sparkt joy! Marie Kondo’s unieke KonMari-methode om op te ruimen is in korte tijd een wereldwijd fenomeen geworden. Spark Joy is een inspirerende, geïllustreerde handleiding om je huis te ‘ontspullen’ en specifieke items in het hele huis te organiseren, van de keuken tot de badkamer en van papieren tot hobbyspullen. De Japanse Marie Kondo is auteur van nr. 1 New York Times-bestseller OPGERUIMD! en stond met haar KonMari-methode op de Time Magazine-lijst van de honderd meest invloedrijke personen van 2015. Van OPGERUIMD! werden inmiddels wereldwijd meer dan 4 miljoen en in Nederland meer dan 40.000 exemplaren verkocht. Haar boeken verschijnen in meer dan 30 landen. (Spark Joy, € 18,99)

Gedichten die vrouwen aan het huilen maken

Isa Hoes ging op zoek naar het dierbaarste gedicht van meer dan zestig bekende Nederlandse en Vlaamse vrouwen. Zo ontdekte zij dat Aaf Brandt Corstius, Esther Verhoef, Sacha de Boer en vele andere bekende vrouwen een geheime liefde voor poëzie bezitten. In Gedichten die vrouwen aan het huilen maken vertellen schrijfsters, actrices, kunstenaressen en politica’s over het gedicht dat hen telkens opnieuw raakt. (Gedichten die vrouwen aan het huilen maken, € 17,50)

Ma

Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Al drie jaar verzorgt hij zijn 86-jarige moeder, die lijdt aan dementie. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret over een moeder en haar zoon. (Ma€ 17,50)

Frisse start

Goed eten, lekker slapen, bewegen en leuke sociale activiteiten zijn een beloning voor jezelf. Een gezonde levensstijl kan je helpen overeind te blijven in een wereld die soms best overweldigend en druk is. In dit boek staan geen regels of wetten van hoe het precies moet, maar wel veel tips en weetjes. Er zijn hoofdstukken met ontbijtrecepten, recepten voor de lunch, tussendoortjes en drankjes. Zo eet je onbewust juist heel bewust en houd je energie over om lekker fit de week door te komen. Ook vertellen 24Kitchen-chefs Danny Jansen en Roberta Pagnier over de keuzes die zij maken in voeding, beweging en ontspanning. (Frisse start, € 19,95)

The Happiness Project

Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit een jaar lang geluk te zoeken. Elke maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Ze hoopt antwoord te krijgen op de vraag: heb je je geluk in eigen hand? (The Happiness Project€ 7,95)