Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Blog | Koffiebar in Antwerpen

Blog | Koffiebar in Antwerpen

Blog | Koffiebar in Antwerpen

Ga je een weekendje naar Antwerpen? Begin de dag dan met koffie bij Viktor, een espressobar annex conceptgallerij. Nieuwsgierig?

Om een wijk met een slechte naam een opknapbeurt te geven, heb je maar één ding nodig: creatieve geesten. De wijken Noord en ’t Eilandje in Antwerpen zijn hiervan het bewijs. Je vindt er een mooie mix van oude sentimenten (verlaten kades, afgebladderde schipperscafés en pakhuizen) en nieuwe initiatieven. Een van die nieuwe initiatieven heet Viktor, een espressobar annex conceptgallerij aan het Falconplein.

Bij binnenkomst word je meteen geïnspireerd. Door de meubels, de kunstobjecten voor het raam, de schilderijen en leren tassen aan de muur en natuurlijk de mooie houten koffiebar met daarop de gezelligheid van het proces dat koffiezetten heet. Leuk is ook de menukaart in de vorm van een notitieblokje waarin alle koffies en andere dranken zijn opgeschreven.

Neem ook zeker een kijkje in de grote expositieruimte achterin de koffiebar waar het werk van jonge ontwerpers te zien en te koop is.

P.S. Rondom het Falcon zitten nog veel meer trendy cafeetjes. En vergeet ook niet het stadsmuseum MAS (Museum aan de Stroom) te zoeken. Dit museum ligt hier vrijwel om de hoek.

Viktor
Falconplein 45, Antwerpen

Facebook

Openingstijden: di – zo 10.00-19.00 uur