Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > We mogen weer! Dít zijn de films die je deze zomer in de bioscoop wil je zien

We mogen weer! Dít zijn de films die je deze zomer in de bioscoop wil je zien

We mogen weer! Dít zijn de films die je deze zomer in de bioscoop wil je zien

De Nederlandse bioscopen hebben zaterdag, op de dag van de heropening na bijna zes maanden coronalockdown, een hele drukke dag gehad. De best bezochte film was met voorsprong het Nederlandse epos ‘De Slag om de Schelde’, waar op zaterdag in totaal 19.000 mensen heen gingen. 

Top 3

Op de tweede plek stond de Jandino Asporaat-komedie Judeska in da House, met 12.000 kaartjes. De derde plek was voor de Disney-film Cruella, een live-action spin-off van de animatieklassieker 101 Dalmatiërs uit 1961. Die laatste titel is opvallend, omdat de familiefilm ook al twee weken – weliswaar betaald – op streamingdienst Disney+ te zien is.

Films zomer 2021

Maar wat kunnen we nou nog meer gaan bekijken en is zeker weten een bezoekje waard de komende maanden? Voor wie alle streamingsdiensten dit coronajaar inmiddels uitgespeeld heeft en toe is aan een écht uitje, zetten we de film-highlights van komende zomer op een rij.

10 juni – Spiral: From The Legacy of Saw

Dol op horror? Dan wil je naar Spiral, het angstaanjagende nieuwe hoofdstuk uit de Saw-reeks. “Werkend in de schaduw van een vooraanstaand politieveteraan (Samuel L. Jackson), nemen de brutale detective Ezekiel ‘Zeke’ Banks (Chris Rock) en zijn onervaren partner (Max Minghella) de leiding in een angstaanjagend moordonderzoek dat doet denken aan het duistere verleden van de stad. Terwijl het mysterie zich verder verdiept, bevindt Zeke zich onbewust in het centrum van het verdorven spel van de moordenaar.”

10 juni – The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Nog meer horror: er wacht ook een nieuw avontuur van de bekende geestenverjagers Ed en Lorraine Warren op je. The Conjuring: The Devil Made Me Do It vertelt een van de meest sensationele zaken uit de carrière van de ervaren onderzoekers van het paranormale. “De strijd om de ziel van een jonge jongen dwingt ze om tot het uiterste te gaan en leidt er uiteindelijk toe dat voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis een moordverdachte beweert door de duivel bezeten te zijn geweest.”

17 juni – Godzilla vs Kong

Zin in actie? “In Godzilla vs. Kong nemen deze twee mythische tegenstanders het tegen elkaar op in een spectaculaire strijd, waarbij het lot van de wereld op het spel staat. Kong en zijn helpers ondernemen een gevaarlijke reis om zijn echte thuis te vinden, samen met Jia, een jong weesmeisje met wie hij een sterke band heeft opgebouwd. Ze belanden echter onverwachts op het pad van een woedende Godzilla, die over de hele wereld een spoor van vernieling aanricht. De epische confrontatie tussen deze twee titanen is slechts het begin van het mysterie dat zich diep in de aardkern bevindt.”

24 juni – Zwaar Verliefd! 2

Ja, het vervolg op de heerlijke zwijmelfilm Zwaar Verliefd – met Barbara Sloesen en Jim Bakkum – is weer te zien! “In deze luchtige feelgoodfilm gaan Isa en Ruben samenwonen. De spanning en romantiek maken plaats voor intimiteit, maar ook voor dagelijkse sleur en realiteit. Isa en Ruben zijn nog steeds dolverliefd, maar hun verschillende achtergrond en interesses blijven hun liefde op de proef stellen. Wat als dan uit het niets de perfecte man voor Isa, dierenarts Hugo (Frederik Brom), zich aandient en Ruben een wel heel aantrekkelijke timmerklus aangeboden krijgt?”

24 juni – A Quiet Place 2

Na héél lang wachten is A Quiet Place Part II, het vervolg van dé horrorsensatie uit 2018, eindelijk bijna hier (er is inmiddels ook een derde deel aangekondigd!). De familie Abbott zet het gevecht om te overleven in stilte voort, maar moet zich wel gedwongen op onbekend terrein wagen. “Ze komen er al snel achter dat de monsters die op geluid afkomen niet de enige dreigingen zijn die zich schuilhouden voorbij het zandpad.”

1 juli – The Mauritanian

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi. Hij werd door de Amerikaanse regering opgepakt voor de aanslagen van 11 september en werd zonder enige vorm van rechtspraak gevangen gezet in de beruchte gevangenis Guantamo Bay. “Wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, vindt hij bondgenoten in advocaat Nancy Hollander (Jodie Foster) en Teri Duncan (Shailene Woodley). Ze worden tegengewerkt door militair aanklager Stuart Couch (Benedict Cumberbatch).”

14 juli – Space Jam: A New Legacy

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat de animatie/live-actionfilm Space Jam – met basketballer Michael Jordan en de Looney Tunes-personages in de hoofdrol – op het witte doek te zien was. Deze nostalgische film krijgt deze zomer een vervolg: Space Jam: A New Legacy met ditmaal LeBron James als ultieme basketbalheld. Leuk voor de fans van toen en de kids van nu, dus. “Deze knotsgekke samensmelting van twee werelden laat zien hoeveel sommige ouders overhebben voor hun kinderen. LeBron wordt samen met zijn jonge zoon Dom gevangengezet in een digitale wereld door een valse AI (artificiële intelligentie). Om hieruit te ontsnappen, moet LeBron zorgen dat hij met Bugs, Lola Bunny en de rest van de chaotische Looney Tunes-bende een basketbalwedstrijd wint van de digitale kampioenen van de AI.”

15 juli – Run

Toe aan iets loeispannends? ‘Ren’ dan naar de bios voor Run. “Chloe is in volledige thuis-isolatie opgevoed door haar moeder. Sinds haar geboorte controleert haar moeder alles. Ze zit in een rolstoel en slikt elke dag medicijnen, krijgt thuis les en komt bijna nooit buiten het huis. Langzaam maar zeker komt Chloe achter de beklemmende waarheid: is ze eigenlijk wel echt zo ziek als haar moeder haar doet geloven?”

22 juli – Supernova

Ook drama is goed vertegenwoordigd. “Sam (Colin Firth) en Tusker (Stanley Tucci) zijn al twintig jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.”

22 juli – Old

Old is de huiveringwekkende nieuwe thriller van gevierd filmmaker M. Night Shyamalan (Glass, Split) over een gezin, dat tijdens hun tropische vakantie ontdekt dat het afgelegen strand waar ze zich een paar uur bevinden, ervoor zorgt dat ze op de een of andere manier snel verouderen… ineens duurt hun hele leven nog maar één enkele dag.

28 juli – Luizenmoeder – De Film

Alle bekende gezichten van de bekendste basisschool van ons land, De Klimop, zie je binnenkort in de bioscoop. In het hilarische Luizenmoeder – De Film proberen Ank en haar collega’s de school weer, na het wegvallen van directeur Anton, weer op de rails te krijgen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven.

19 augustus – Niks Vreemds Aan

Krijg je geen genoeg van Ilse Warringa? Mooi, want ze is komende zomer in nóg een grote film te zien: Niks Vreemds Aan, een hilarische, sexy komedie over onverwachte ontmoetingen in een zoektocht naar meer passie in de levens en relaties van zes totaal verschillende mensen. “Suus houdt van haar ietwat doorsnee leven en van haar man Mats (Loek Peters), maar weet donders goed dat het vuur in haar huwelijk al een tijdje gedoofd is. In een dappere poging om de passie te doen herleven, meldt ze hen in een spontane opwelling aan voor een swingers-app. Te druk met het schrijven van zijn nieuwe boek, stemt Mats gedachteloos in, zich niet bewust van hetgeen hem eigenlijk gevraagd werd. Maar wanneer Xander (Frederik Brom) en Daniëlle (Peggy Vrijens) op de stoep staan, wordt het allemaal wel heel echt.”

26 augustus – Candyman

Oscarwinnaar Jordan Peele (Get Out) heeft de bloedstollende legende van de Candyman in een nieuw jasje gestoken. “De bewoners van de achterstandswijk Cabrini Green in Chicago werden decennialang geteisterd door een spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar met een haak als hand. Hij zou opgeroepen kunnen worden door iedereen die zijn naam vijf keer hardop uit durft te spreken in de spiegel. Tien jaar nadat de buurt is opgeknapt, verhuizen kunstenaar Anthony McCoy en zijn vriendin Brianna Cartwright naar een luxueuze nieuwe loft in het onherkenbare hippe Cabrini. Net nu het slecht gaat met Anthony’s carrière als kunstschilder, leert hij door een toevallige ontmoeting met een oorspronkelijke bewoner van de opgeknapte wijk het gruwelijke ware verhaal achter de Candyman-legende kennen. Hij begint de duistere details als inspiratie voor zijn schilderijen te gebruiken, maar opent daarmee zonder dat hij het doorheeft een deur naar het verleden…

Lees ook
Handig! Met dit simpele trucje op Netflix krijg je er 84 films en series bij

2 september – After We Fell

After We Fell is de derde film in de razendpopulaire After reeks, die gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Anna Todd. Het stormachtige liefdesverhaal van Tessa en Hardin krijgt hierin een wederom zinderend vervolg. “Precies wanneer Tessa de belangrijkste beslissing van haar leven neemt, verandert alles. Onthullingen over haar familie en over Hardin zetten alles op zijn kop. Hun toekomst waar ze zo hun best voor hebben gedaan, lijkt ineens verder weg dan ooit.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Pathé | Beeld: Still