Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > BEWEZEN: warme chocolademelk is gezond!

BEWEZEN: warme chocolademelk is gezond!

BEWEZEN: warme chocolademelk is gezond!

In de winter doen we niets liever dan op de bank kruipen onder een dekentje, met een lekkere warme kop choco in de hand terwijl we naar een leuke romcom kijken. En nu heb je pas écht een goed excuus, want warme cholademelk drinken is ook gezond!

Twee koppen chocolademelk per dag

Twee koppen chocolademelk per dag drinken bevordert de bloedtoevoer naar de hersenen. Dat is de conclusie van een onderzoek bij zestig senioren. De deelnemers dronken geen chocolademelk die in de fabriek gemaakt werd, maar warme melk waarin ze cacaopoeder hadden opgelost.

Het grootste effect werd vastgesteld bij mensen van wie de bloedcirculatie minder vlot verliep. Nadat ze hun drankjes hadden genuttigd, werd hen gevraagd om geheugentests af te leggen, en wat bleek? Naast een betere bloedcirculatie, beschikten ze ook over betere mentale capaciteiten.

Waarom warme choco gezond is

De vraag is dan natuurlijk: hoe komt dat nu? Chocolade bevat veel flavanol. ‘Flavo-watte?’, horen we je vragen. Dit zijn antioxidanten die veel voorkomen in fruit en groenten en die ons lichaam beschermen tegen hart- en vaatziekten en kanker.

Dit is trouwens niet de eerste studie die de voordelen van chocolade aantoont. Een ander wetenschappelijk onderzoek bewees dat het eten van deze lekkernij je zelfs slimmer maakt! Niet dat we een excuus nodig hadden, natuurlijk…

Lees ook: