Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > BEWEZEN: dit is het beste tijdstip om seks te hebben

BEWEZEN: dit is het beste tijdstip om seks te hebben

BEWEZEN: dit is het beste tijdstip om seks te hebben

Timing is everything, ook als het op ons lichaam aankomt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu zelfs hoe belangrijk die timing is als we het hebben over onze dagelijkse emoties, behoeftes en kwaliteiten.

Het beste tijdstip om seks te hebben is…
5.48 uur. Echt. Dat de mannelijke en vrouwelijke drift een piek bereikt op verschillende momenten van de dag, wist je al. Er is blijkbaar maar één heel klein momentje waarop die driften overlappen. Het mannelijke testosteronniveau stijgt in de loop van de nacht en ligt dan 25% tot 50% hoger dan normaal. Dat heeft te maken met de hypofyse, die de productie van dat testosteron stimuleert en ’s nachts automatisch wordt ingeschakeld.

Vrouwen moeten daarentegen vechten tegen het hoge niveau aan melatonine (het slaaphormoon) in hun bloed. Maar ook vrouwen hebben testosteron in het lichaam, wat het seksueel verlangen stimuleert. Uit een recente studie die gepubliceerd werd in British Medical Journal blijkt nu dus dat zonlicht het testosteronniveau verhoogt door het stimuleren van de hypothalamus, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de hormonen. Conclusie: de zonsopgang zorgt ervoor dat zowel mannen als vrouwen helemaal in the mood komen.

Experts mikken dus op 5.48 uur als beste tijdstip om seks te hebben. De vrouw krijgt dan net genoeg tijd om op te warmen voordat haar partner zijn seksueel verlangen weer verliest. Volgens een ander, Italiaans, onderzoek is dat ook meteen het beste moment voor een orgasme.

via GIPHY

Een orgasme in de morgen is een dag zonder zorgen
Vergeet die heerlijke kop koffie en vervang je ochtendfix door een orgasme. Een recente Schotse studie bewijst namelijk dat een climax in de ochtend veel meer voordelen heeft dan een straffe kop koffie of thee.

Door een rush aan oxytocine, endorfine en dopamine, een daling in cortisol en een boost van mindfulness heb je dankzij dat ochtendlijke hoogtepunt de rest van de dag minder stress, een vlijmscherpe focus, meer hersenactiviteit, een zengevoel en een minder opgeblazen buik. Daar kan geen superfood tegenop.

Lees ook