Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Bewezen: blondines zijn het toch slimst van allemaal

Bewezen: blondines zijn het toch slimst van allemaal

Bewezen: blondines zijn het toch slimst van allemaal

Een studie die werd uitgevoerd aan de Ohio State University maakt korte metten met het cliché van domme blondjes. Zo zijn blondines in vergelijking met brunettes en red heads een stuk slimmer. Naast meer plezier hebben dames met blond haar dus ook een hoger IQ.

Blondjes zijn slimmer

Meer dan 10.000 vrouwen namen deel aan het onderzoek. Wat bleek? De kandidaten met blond haar hadden gemiddeld een IQ van 103,3. Ze kwamen hier dan ook als grote (oké, we overdrijven een beetje) winnaar uit de bus. Brunettes hadden een gemiddelde score van 102,7 en komen zo op een welverdiende tweede plaats. Roodharige dames scoorden gezamenlijk een IQ van 101,2 en ladies met zwart haar kwamen uit op 100,5.

Ook in een andere studie – gepubliceerd in de Economics Bulletin Journal – kwamen er meer blondines voor in de hoge categorieën dan in de lagere categorie. Volgens wetenschapper Jay Zagorsky bevat het onderzoek voldoende bewijs zodat blondines niet meer gediscrimineerd mogen worden op basis van hun haarkleur.

Lees ook:
15 leugens die we allemaal vertellen

De wetenschapper legt uit

Vrouwen met blond haar hebben volgens hem een voordeel omdat ze opgegroeid zijn met verschillende ‘domme blondjes-moppen’ en vooroordelen. Hierdoor hebben ze vaak het gevoel gehad om zich extra te moeten bewijzen en gingen ze opzoek naar meer uitdagingen om dit te bewerkstelligen.

Nu is het volgens ons een tikkeltje vergezocht dat je IQ gebaseerd is op je haarkleur, maar je beste vriendin even teasen omdat ze bruine lokken heeft, kan natuurlijk nooit kwaad.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages