Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Kleur weg die stress!

Kleur weg die stress!

Kleur weg die stress!

Stress en spanning: we hebben er allemaal wel eens last van. Is het niet na een zware werkweek, dan wel voor een presentatie die we moeten geven. Gelukkig kun je op simpele manieren ontstressen. 

Grappige video’s

Zie je ook vaak van die grappige (dieren)video’s op Facebook voorbij komen. Bekijk ze dan ook! Na een zware werkdag is er maar weinig ontspannender dan die grappige video’s bekijken. Dit komt doordat het deel van de hersens dat zorgt voor rust en kalmte tijdens het kijken wordt geactiveerd. Dit vermindert angst en helpt enorm bij het verminderen van stress.

Zing een liedje

Voel je je uitgeput? Zing dan een liedje. Uit onderzoek blijkt dat zingen het niveau van cortisol in je lichaam verlaagt. Door liedjes te zingen die je leuk vindt, komen er positieve herinneringen boven waardoor je minder gestrest wordt.

Knippen en plakken

Kleuren, knippen en plakken. Het doet misschien denken aan je kleutersschooltijd, maar is wel goed voor je mentale gezondheid. Het helpt je focussen, waardoor stressvolle en moeilijke emoties even naar de achtergrond verdwijnen. Is knutselen niet je ding, probeer dan ter afleiding een andere activiteit uit, tuinieren bijvoorbeeld.

Eerder opstaan

Je berooft jezelf misschien van wat slaap, maar door 15 tot 20 minuten eerder op te staan en jezelf zo wat extra tijd te geven, word je fitter. Veel mensen beginnen hun dag gehaast en dan wordt het nooit beter. Gebruik die 20 minuten extra om na te denken over je doelen van de dag of lees iets inspirerends. De kans is groot dat je dag soepeler verloopt na zo’n ontspannen begin.

Opruimen

Voel je je emotioneel uitgeput? Dan is opruimen en schoonmaken misschien wel het laatste waar je zin in hebt. Toch kan dat een positieve boost geven en helpen stress te beheersen. Het opruimen van ongebruikte items geeft een gevoel van orde, waardoor je je rustiger voelt.

 

 

Bron | Margriet