Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Backstage-video: best friends Marly & Carolien

Backstage-video: best friends Marly & Carolien

Backstage-video: best friends Marly & Carolien

Ze schelen twee weken in leeftijd, maken elkaars zinnen af, appen elke dag en kopen vaak dezelfde kleding. Actrices Marly van der Velden (27) en Carolien Spoor (27), die elkaar leerden kennen bij GTST, zijn BFF’s in optima forma. Omdat het hun grote droom is om ooit samen de mode in te gaan, vroegen wij ze voor een modeshoot. 

‘We hadden zusjes kunnen zijn’

Waar er bij andere vriendinnenduo’s kleine irritaties zouden kunnen opspelen als ze A: te laat zijn voor hun afspraak, B: onderweg verdwalen en C: niet genoeg muntgeld hebben voor de ouderwetse parkeerautomaat, slenteren Carolien Spoor en Marly van der Velden uitermate relaxed naar binnen bij Strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee. Qua uiterlijk lijken ze totaal niet op elkaar, maar hun uitstraling is dezelfde: vriendelijk, vrolijk, zorgeloos. Ook hun outfits – joggingbroek met print, grijs sweatshirt, witte sneakers – matchen perfect. ‘Het overkomt ons de hele tijd dat we hetzelfde dragen,’ grinnikt Carolien.

Het tweetal leerde elkaar kennen toen ze als guppy’s van zestien jaar auditie deden voor Goede Tijden, Slechte Tijden, waarin Carolien korte tijd Florien speelde en Marly sinds jaar en dag de rol van Nina op zich neemt. ‘Sindsdien zijn we onafscheidelijk,’ zegt Carolien, terwijl ze met een schuin oog checkt wie haar probeert te bellen. Het is haar verloofde Jon Karthaus, maar ‘hij moet maar even wachten.’

Dochtertje Sammy-Rose

Marly appt ondertussen snel haar vriend Mike of thuis alles goed gaat: ‘Ik wilde ons dochtertje Sammy-Rose vandaag eigenlijk meenemen, maar daarvoor duurt de shoot iets te lang. Dus nu zie ik haar de hele dag niet.’ Marly zegt het met een ondertoon van spijt in haar stem, maar haar stemming klaart op als de menukaart arriveert. ‘Wat een lekkere dingen!’, roept ze.

Ze stoot Carolien aan met haar linkerarm. ‘Zullen we delen?’ In perfecte harmonie bestellen ze broodjes serranoham met buffelmozzarella en zalm met ei, waarbij Marly beslist dat ze eerst de hamvariant eten en daarna de zalm. Klinkt alsof ze vaker een lunch hebben gedeeld – en dat blijkt te kloppen: ‘Na shoppen is eten onze grootste passie,’ lacht Marly. Wat zijn de andere ins en outs van hun vriendschap? Waarin vinden ze elkaar wel of juist niet?

Interview

Het hele interview van best friends Marly en Carolien lezen? Over hun bijzonde klik op de set van GTST, over mode, trouwen, kinderen en de toekomst? Flair 28 ligt nu in de winkel, of bestel Flair 28 direct online.