Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Omapost verbindt ouderen met jongeren

Omapost verbindt ouderen met jongeren

Omapost verbindt ouderen met jongeren

Wist je dat een op de drie ouderen in Nederland zich eenzaam voelt? Gelukkig hebben drie handige Harry’s van Omapost daar iets op bedacht!

Er was eens…

…een jongen. Hij sprak zijn oma niet vaak en miste dat contact. De jongeman deelde veel gebeurtenissen in zijn leven online, maar zijn oma begaf zich niet op social media. En toen bedacht hij: wat als ik haar elke maand een kaartje stuur met daarop een foto van iets dat ik heb meegemaakt, met op de achterkant een klein tekstje geschreven? Zo gezegd, zo gedaan! De twee raakten meer verbonden met elkaar en oma wist weer wat zich afspeelde in het leven van haar kleinzoon.

Ha, die oma!

Omapost verbindt offline ouderen weer met online jongeren. Het is een app waarmee je automatisch elke maand een lief kaartje mét een persoonlijk tekstje stuurt naar jouw opa, oma, tante of vriendin in het buitenland. Op deze manier raak je weer in contact met elkaar en praat je over datgene wat er echt toe doet. Omapost heeft al honderden oma’s blij gemaakt, maar dat kunnen er nog veel meer zijn! Daarvoor hebben de handige Harry’s van het project (Wilbert, Elke en Lian) jouw hulp nodig.

Flair sprak met Wilbert!

Wat vond oma van Omapost?

“Mijn oma vond het geweldig! Ze nam het kaartje mee naar elke verjaardag. En ik ben haar naar aanleiding van de kaartjes veel meer gaan opzoeken, en heb het idee dat ik mijn oma echt ben gaan leren kennen. In plaats van over studie of het weer praten we nu over waarom we doen wat we doen, en komen we erachter dat we het beiden interessant vinden om zelf groente te verbouwen.

Gaat Omapost ook internationaal?

“Nou, dat zou natuurlijk heel leuk zijn, maar eerst Nederland maar veroveren. Er zijn hier een miljoen eenzame ouderen! Het zou supertof zijn als we daar iets aan kunnen doen.” Tot slot laat Wilbert weten: “We hebben echt steun nodig. We zitten op 10 procent, maar juist nu aan het begin van de campagne hebben we elk bedrag -hoe klein ook- juist hard nodig.”

App

Steun Omapost en kijk voor meer informatie op Omapost.nl.

Lees ook: