Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Angst voor spinnen? Zo kom je ervan af!

Angst voor spinnen? Zo kom je ervan af!

Angst voor spinnen? Zo kom je ervan af!

Wist je dat 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 10 mannen bang is voor spinnen? Onlangs deelden we tips hoe je spinnen in huis kunt voorkomen maar, wat te doen als je nu écht bang bent voor spiders? Hoe kom je daar vanaf? Lees snel verder!

Angst voor spinnen

Spinnen, hè gets. Vooral in het najaar duiken ze plots overal op. Dit komt omdat de volwassen geworden mannetjes dan op zoek gaan naar een vrouwtje om te paren. En hoewel de meeste mensen bang zijn voor spinnen, is dat helemaal niet nodig. Ze kriebelen, maar de normale huisspin kan je niet bijten of steken. Ze zijn juist ontzettend nuttig omdat ze andere soorten insecten eten, waardoor een plaag kan worden voorkomen.

Wat te doen?

Angst voor spinnen wordt ook wel arachnofobie genoemd. Zo noem je het als je een overweldigen angst of bangheid voor spinnen voelt. Je mijdt plekken waar spinnen eventueel kunnen zitten, zoals de zolder bijvoorbeeld, maar ook vakantiebestemmingen zoals een wandeltocht door de natuur (of het nu de Veluwe is of Thailand) ontloop je liever. Het kan zelfs zo heftig zijn, dat je een paniekaanval ervaart. Of hartkloppingen, hyperventilatie en extreem transpireren. Niet leuk, natuurlijk.

  • Praten over je angst voor spinnen helpt maar tijdelijk. Het beste is om erover te praten met je huisarts. Hij of zij kan je dan verder helpen.
  • Confronteer jezelf met je angst. Loop niet direct weg als je een spin ziet en probeer deze ook niet continue te vermijden. Geef jezelf tijd om weer rustig te worden en het beestje vanaf veilige afstand te onderzoeken. Op deze manier kan je angst weg-ebben.
  • Probeer jezelf in te lezen en te informeren met het feit dat spinnen onderdeel van de aarde zijn. Hoe meer je erover leest, des te kleiner je angst wordt. Je geeft op deze manier je lichaam en geest de kans om je angst een plekje te geven.

Voorkom spinnen in huis

Om spinnen op afstand te houden, is het verstandig om regelmatig te stofzuigen, spinnenwebben te verwijderen en dicht gaten in muren. Spinnen houden namelijk van warme, donkere, nauwe ruimtes, zoals kieren in muren, hoeken en onder dakranden van huizen. Lees wat je nog meer kunt doen!

Neem een kat

Durf je helemaal niet in de buurt van de spin te komen? Dan wil het nemen van een kat nog wel eens helpen! Spinnen zijn voor katten namelijk niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook nog eens heel lekker om op te eten. Echt!

Spinnenwebben verwijderen

Spinnenwebben op het plafond? Wij hebben dé tip! Hijs een sok over je plumeau en stoffen maar. De sok kun je na afloop weggooien en je plumeau blijft mooi schoon.

 

 

Wat is jouw tip? Deel ‘m met ons!

Lees ook :