Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Afwassen is de beste therapie tegen stress

Afwassen is de beste therapie tegen stress

Afwassen is de beste therapie tegen stress

Wie wil ontspannen kan voortaan de afwas doen. Recent onderzoek wijst uit dat deze huishoudelijke taak therapeutisch werkt en stress als sneeuw voor de zon verdwijnt. Ook raken we geïnspireerd wanneer we met onze handen in het sop zitten. Grappig! Het zit zo…

Afwassen helpt tegen stress

Onderzoekers aan de universiteit van Florida lieten 51 studenten de afwas doen. De ene helft moest bewust afwassen. Zij moesten letten op het gevoel van het sponsje, de geur van het afwasmiddel en nog veel meer. De andere helft moest zo snel mogelijk de afwas doen en kregen van te voren een tekstje op papier met een paar praktisch afwastips.

De groep die bewust de afwas deed, wees uit veel rustiger en minder nerveus te zijn. Ze werden 27 procent kalmer en de inspiratie nam toe met 25 procent. Bij de andere groep die zo snel mogelijk de afwas moest doen, aan de hand van handige afwastips, was weinig verschil te merken.

Zzzz… Zen

Dus, wie voortaan de afwas doet: zet je verstand op nul, droom weg, denk aan de textuur van het sponsje, sta even stil bij de geur van het afwasmiddel, de zeepbelletjes die ontstaan… En je bent helemaal zen.

En, ga jij het proberen?

Lees ook:

Bron