Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Het lange wachten is bíjna voorbij: ‘A Quiet Place 2’ komt eraan dít is de ijzingwekkende laatste trailer

Het lange wachten is bíjna voorbij: ‘A Quiet Place 2’ komt eraan dít is de ijzingwekkende laatste trailer

Het lange wachten is bíjna voorbij: ‘A Quiet Place 2’ komt eraan dít is de ijzingwekkende laatste trailer

In ‘A Quiet Place’ werd de aarde overrompeld door onverwoestbare, stekeblinde aliens. Alleen hun gehoor is piekfijn, waardoor alle overlevenden zo stil als een muis proberen te (over)leven. Dat gegeven maakte van de film uit 2018 een werkelijk briljante horrorthriller. In 2020 werd de aarde echter overvallen door een dodelijk, hardnekkig virus. Omdat dat helaas géén filmscenario bleek (zucht), werd de release van de langverwachte film meer dan een jaar uitgesteld. Maar voor fans is het lange wachten nu bijna voorbij: het vervolg verschijnt komende maand en dít is de zenuwslopende laatste trailer.

Doodse stilte

A Quiet Place speelt zich af in een afgelegen boerderij, waar de familie Abott teruggetrokken leeft om gruwelijke, blinde monsters die jagen op gehoor te ontlopen. Als ze je horen, begint hun jacht en kun je er vanuit gaan dat je laatste minuten zijn geteld. Een gezin probeert dan ook in volledige stilte te overleven. De vraag is natuurlijk: hoe lang hou je dat vol en blijft het goed gaan? Het bijzondere aan de film is dat er bijna geen woord in gesproken wordt. Dialogen zijn vervangen door blikken en gebaren, wat zorgt voor een ongelooflijke spanning. De film was zonder twijfel onze favoriete horror van 2018.

‘A Quiet Place: Part II’

In A Quiet Place 2 verlaten de Abotts noodgedwongen hun onderkomen op het platte land. Ze vertrekken naar de stad, in de hoop daar andere overlevenden tegen te komen met wie ze wellicht een kans maken tegen de enge wezens. Ze vinden inderdaad enkele metgezellen, maar sommigen van hen blijken onverwachts nog gevaarlijker dan de monsters zelf…

De invasie

En over die monsters gesproken: waar we in het eerste deel niet helemaal achterkwamen, is waar de enge figuren nu precies vandaan kwamen, hoe de invasie had plaatsgevonden en hoe de familie Abott die wist te overleven. De nieuwe trailer van het langverwachte tweede deel doet vermoeden dat het nieuwe bioscoopavontuur heel wat van deze vragen gaat beantwoorden: spannend!

Unieke belevenis

De tweede film is opnieuw geregisseerd door John Krasinski, die in de eerste film samen met zijn eigen vrouw Emily Blunt tevens de hoofdrol speelde in het spektakel. Krasinksi maakte met de thriller in 2018 – zijn regiedebuut – diepe indruk. Het contrast tussen de doodstille scènes, waarin je een speld kon horen vallen, en de luidruchtige monsterscènes maakten van A Quiet Place een unieke belevenis. Naast Emily Blunt heeft Cillian Murphy (Peaky Blinders) een hoofdrol, samen met Djimoun Hounsou (Shazam!, Aquaman).

Lees ook
Zo. Veel. Zin. In! Dít zijn de films waar we het meest naar uitkijken in 2020

Ein-de-lijk weer naar de bios

A Quiet Place 2 zou op 18 maart 2020 in de bioscoop verschijnen, maar draait vanaf 17 juni 2021 dan toch écht op het witte doek. En met een beetje mazzel – de corona-besmettingscijfers van de laatste dagen geven goede hoop – zijn de bioscopen in Nederland dan ook weer ‘gewoon’ open. Wij zijn wel weer toe aan een groot scherm en een bak popcorn. Met wie ga jij deze filmknaller kijken?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Still