Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 9 tips voor de perfecte rugmassage

9 tips voor de perfecte rugmassage

9 tips voor de perfecte rugmassage

Stiekem staat dit toch wel vrij hoog op het lijstje van eigenschappen die onze partner moet hebben: massageskills. Om jullie voor te bereiden op een heerlijk ontspannen (en sexy!) weekend, geven we met plezier een stap-voor-stap handleiding voor de perfecte rugmassage. Bedank ons later maar!

1. Sfeer

Voordat je met de massage begint, vergeet niet dat de juiste sfeer de sleutel is tot een geslaagde avond. Denk aan kaarsen met een subtiel aroma en dim de verlichting.

2. Meng zelf je massageolie

Meng twee eetlepels druivenpitolie met vier druppels van een etherische olie die je zelf graag ruikt. Wij raden lavendel aan, omdat het geschikt is voor de gevoelige huid en superontspannend is voor lichaam én geest. Ga je all the way? Gebruik dan rozengeur, je hebt meteen het gevoel dat je je midden in een Turkse spa bevindt.

3. Verwarm de olie

Hou een beetje olie even in je handen om zo stilletjesaan op te warmen en ervoor te zorgen dat je lief geen rillingen krijgt wanneer je met jouw koude handen zijn lichaam aanraakt.

4. Gebruik de juiste druk

Je moet stevig genoeg drukken zodat je de spier onder de huid voelt bewegen, maar natuurlijk zonder dat je partner gaat kronkelen van de pijn.

5. Vergeet snel en hard

Begin met trage, stevige en lange bewegingen over de lengte van de rug. Maak daarbij gebruik van je hele hand en herhaal een paar keer om de spieren op te warmen. Het is belangrijk dat je je niet haast. Snelle en harde bewegingen zullen de spieren alleen maar irriteren en hij zal je snel vragen om te stoppen. Om de verkeerde redenen natuurlijk…

6. Doe de vlinderslag

Als de spieren voldoende zijn opgewarmd, gebruik dan de palmen van je handen en beweeg ze in de vorm van een vlinder in cirkelvormige bewegingen over de rug. In de richting van de schouderbladen kun je beide handen of een hand tegelijk gebruiken. De grootste druk ligt op de schouders, dus wees voorzichtig.

7. Van onder naar boven

Ga vervolgens van de onderkant van de rug met je beide duimen langs weerszijden van de wervelkolom en beweeg zachtjes omhoog terwijl je een beetje druk uitoefent. Laat de druk los naarmate je richting de nek beweegt.

8. Gebruik je onderarm

Als je voelt dat je handen nogal snel moe worden, vraag hem dan om te gaan zitten zodat jij je onderarmen kunt gebruiken. Als je achter hem staat, plaats dan zachtjes je rechteronderarm op zijn schouder, handpalm naar boven en leg je linkerhand op zijn linkerschouder. Gebruik dan je lichaamsgewicht om druk te zetten op je onderarm terwijl je richting nek draait. Doe hetzelfde aan de andere kant.

9. Knijp in de nek

Als laatste plaats je zachtjes je handpalm op de achterkant van zijn nek en zet je lichte druk met je duim aan de ene kant en je vingers aan de andere kant van de nek. Beweeg je hand naar de achterkant van de nek terwijl je lichtjes je duim en vingers samenknijpt rond de nekspieren. Vermijd druk zetten aan de voorkant van de nek; je wilt hem niet laten stikken!

Lees en bekijk ook: