Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 8x zo viert Flairs Gina quality time met haar dochter Mex

8x zo viert Flairs Gina quality time met haar dochter Mex

8x zo viert Flairs Gina quality time met haar dochter Mex

Quality time met je kind(eren) is belangrijk. Dat weet ook Flairs Gina. ‘Door één-op-één tijd voelt mijn dochter Mex zich special en geliefd. En krijg ik extra knuffels! Win-win. Zelf kleuren, kliederen (in haar geval de potloodpuntjes kapot drukken op de tafel) of – bij wijze van spreken – een boekje lezen vindt ze saai. En alleen naar de speeltuin gaan (daar toestellen trotseren) kan ze nog niet. Ze denkt van wél. Dus: doen we het samen.’

Dit zijn onze quality time activiteiten. ‘Leuk, gezellig en – ook belangrijk – makkelijk.’

#01 Boekjes lezen

Mex en ik beginnen de dag meestal met een boek in bed. Gelukkig kan ze nog niet lezen, want als ze voor 06.30 wakker is wordt er niet ‘echt’ gelezen. Verzin ik de verhaaltjes zelf. Mijn intonatie moet on point zijn, als ik op een monotone manier lievelingsboek Ruspje nooit genoeg voordraag, roept ze ‘eh, eh, eh’ mét wijsvinger en een schuddend nee-hoofd.

Druilige dag? Dan pakken we later in de ochtend, middag en avond – ja een boekenwurm die peuter van mij – een stapeltje boeken en ploffen we neer op het kleed voor de bank.

#02 Kleuren en kliederen

Omdat Mex de kleurpotloden niet meer in haar mond stopt (afleren van potlood puntjes kapot drukken is work in progress). En ze elke Disney kleurplaat ‘wauw’ vindt, is kleuren én kliederen haar ding. Nou, ons ding. Bedoel, een 1,5 jarige kan beter kliederen dan kleuren.

#03 Naar de speeltuin

De speeltuin is Mex’ favoriete hotspot! En als er dan ook nog veel kindjes bij de speeltuin zijn, dan wil ze niet meer naar huis. Hoe groter, hoger en dus gevaarlijker het speeltoestel; hoe beter. Springen op de trampoline, (serieuze poging tot) klimmen op het speelrek, glijden van de glijbaan, ze durft het. Ze doet het! Het liefst zónder mijn hand vast te houden. Ik moet wel onderaan de glijbaan staan zodat we glijsessie 24 met de 24e high five kunnen vieren. Ik heb alles over voor die lieve pretoogjes en aanstekelijke schaterlach.

#04 Fietstochtje

In alle eerlijkheid: ik ben een rookie als het goed om fietsen met je kind. En ik vind het soms nog eng ook. Zo’n bakbeest-moederfiets, mijn kleine bff die niet goed stil kan zitten en om de minuut haar koppie wil omdraaien (om ‘mamaaa’ te zeggen) en het verkeer. It’s. A. Lot. Als ik Mex hoor brabbelen en naar van alles zie wijzen, weet ik waarvoor ik het doe.

Ik fiets dan ook het liefst – op een windstille dag – naar de Ginkelse Heide. Van de zomer plak ik er een picknick aanvast. Máár ik zorg er wel voor dat mijn vriendin Carmen en haar dochter Manoa én hun elektrische bakfiets meegaan, voor de gezelligheid. En: zodat die picknickmand niet onderweg sneuvelt (maar veilig per bakfiets wordt getransporteerd).

Lees ook: Ouders geven bijna 10.000 euro per jaar uit aan eerstgeboren kind, Flairs Gina ook

#05 Naar de kinderboerderij

Vaste prik! We hebben een denkbeeldig abonnement – want toegang is gratis – bij Kinderboerderij De Proosdij in Ede. Op een vrije dag en/of weekenddag gaan we vaak einde ochtend kijken bij de diertjes. Mex voert de koeien stro (en stukje Liga die ze uit haar jaszak vist, als ik niet oplet), brabbelt in haar eigen taaltje tegen Bambi, maakt vrienden bij het speeltuintje. En deelt gratis knuffels uit aan iedereen die dat wil (en niet wil, trouwens).

#06 Dansen, springen en gek doen

Waar ik altijd punten mee scoor bij mijn dochter? Een potje dansen! Ik klap de laptop open, surf naar YouTube zet het hitje Hij Is Van Mij semi-hard aan. Op repeat. Na zo’n 15 minuten ‘gek’ dansen (zie je het voor je: een peuter die haar mama’ dans moves nadoet, sorry papa van Mex!) en springen op bed is mijn Duracel dreumes moe. Dan kan ik haar eventjes met een bakje blauwe bessen voor de televisie zetten, zodat ik snel kan douchen en aankleden.

Die danssessies waar ik het net over had zijn natuurlijk het leukst in pyjama.

#07 IJsje scoren

Tijdens onze laatste vakantie op Sardinië heeft Mex het woord ‘ijs’ geleerd. Álles is ijs. Toen ze op ons vakantieadres ziek was en niets wilde eten, maakte ze voor het bolletje stracciatella mét ijshoorn een uitzondering. Gekke meid. Zomer in NL, waar blijf je joh?

#08 Samen klaarmaken voor bed

Quality time zit voor ons ook in de kleine, simpele dingen. Omdat uitkleden en aankleden altijd drama is (stilzitten kent Mex niet, laat staan stilliggen…), maak ik er een mini-modeshow van. Gaat ze in bad, dan wordt erbij gezongen (vraag niet hoe lelijk, gelukkig kan Mex zich nog niet zo goed verstaanbaar maken om het te verklappen). In onze PJ’s doen we een puzzeltje of verslinden we nog een boekje. Is het bedtijd dan kruip ik naast haar in ons grote mensenbed (ja moedermaffia, ik ken de gevaren van je kind in je bed laten slapen and I don’t care!). En als ik niet met Mex in slaap ben gevallen ruim ik de speelboel nog op, want opruimen dat hoeft dan weer niet samen. Volgens mijn dochter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Gina Pesulima