Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 7x de mooiste plek om oud en nieuw te vieren

7x de mooiste plek om oud en nieuw te vieren

7x de mooiste plek om oud en nieuw te vieren

Oud en Nieuw is misschien wel een van de beste en onvergetelijke feesten van het jaar. Natuurlijk is het leuk om het oude jaar knallend af te sluiten en het nieuwe jaar dansend in te gaan in je vertrouwde hometown, maar wat dacht je van deze plekken om nieuwjaar te vieren?

Sydney

Oudejaarsavond vieren in je high waisted short en cropped top? Het kan in Sydney, want Oud en Nieuw valt hier midden in de zomer! Wil je het mooiste plekje van Sydney bemachtigen zodat je het spectaculaire vuurwerk goed kunt zien? Vanuit Kirribilli heb je het mooiste uitzicht over het Opera House én de Harbour Bridge. Sydney wordt ook wel New Year’s Eve Capital of the Worldgenoemd. Do we need to say more?

Berlijn

De Duitse stad Berlijn is op zich al het bezoeken waard, maar tijdens Oud en Nieuw is het misschien wel nóg leuker. De Brandenburger Tor is de place to be tijdens NYE, en de bekende Silvesterparty begint op oudjaarsdag al om 12:00 uur ’s middags; extra lang feesten dus! Wil je een mooi uitzicht over Berlijn wanneer het aftellen begint? Ga dan naar Penthouse Club.

New York

New York is een prachtige plek om het nieuwe jaar in te luiden. Staat New York op je bucket list? Ga dan tijdens Oud en Nieuw, want deze stad is tijdens New Year’s Eve nóg mooier. Maak bijvoorbeeld een boottocht langs de door vuurwerk verlichte skyline van Manhattan. Óf ga het jaar knallend in op Times Square, waar de New Year’s Eve Ball het startsein is van een onwijs mooie vuurwerkshow. Nog niet overtuigd? Kijk de film New Year’s Eve (met een heleboel knappe acteurs) eens, dan weet je zéker dat je in NYC moet zijn tijdens de jaarwisseling.

Barcelona

Barcelona heeft bijzondere tradities tijdens de jaarwisseling. Zo eet iedereen om middernacht twaalf druiven bij iedere klokslag. Wanneer je ze op tijd op hebt, brengt dit geluk voor het nieuwe jaar! Wil je een grote vuurwerkshow zien? Ga dan naar Avinguda Maria Cristina. Andere populaire plekken tijdens de jaarwisseling zijn Plaça Catalunya en Torre Agbar

Dubai

Deze prachtige stad heeft tijdens middernacht rondom Burj Khalifa een spectaculaire vuurwerkshow. Tegelijkertijd met een watershow van de Dubai Fountain (met water dat tot 150 meter de lucht in spuit) is dit dé place to be tijdens de jaarwisseling. Ben jij meer een strandtype? Ga dan naar Burj al Arab, met een vuurwerkshow vanaf zee.

Rio de Janeiro

Is wit helemaal jouw stijl? Dan móet je naar Rio de Janeiro tijdens de jaarwisseling. Op 31 december dans je het nieuwe jaar in met een heleboel wit geklede mensen op het strand! In Brazilië kennen ze geen eindtijd, dus je kunt zolang feesten als je wilt.

Londen

Om klokslag 12 uur wordt vanaf de London Eye prachtig vuurwerk afgestoken, wat je het best kunt zien vanaf de Westminster Bridge. Feestjes zijn er genoeg in Londen, wat dacht je bijvoorbeeld van een gemaskerd bal in Crowne Plaza? Bijkomend voordeel: tijdens Oud en Nieuw kun je gratis met de metro reizen in Londen.

Bron: Cheaptickets, Margriet, Metro Nieuws | Beeld: Unsplash