Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 5x waarom een creditcard op vakantie handig is

5x waarom een creditcard op vakantie handig is

5x waarom een creditcard op vakantie handig is

Misschien ben je al druk bezig je vakantie te boeken of weet je al lang waar je heen gaat de komende zomermaanden. Als je in het buitenland op vakantie gaat, is een creditcard echt reuze handig!

Een creditcard is niet alleen bedoeld om producten aan te schaffen en later te betalen. In de vakantieperiode biedt een creditcard betaalgemak en allerlei zekerheden.

Vivienne Langenbach, werkzaam bij creditcardspecialist ICS, geeft vijf tips om het boeken van een vakantie zorgeloos te laten verlopen.

1. Regel je autohuur in Nederland

Het is vaak goedkoper om lokaal een auto te huren in het buitenland, maar de taal kan een barrière vormen voor het maken van goede afspraken.  Het voordeel van grote internationale autoverhuurders is dat je de auto vooraf in Nederland kunt boeken via een Nederlandse website. Zo heb je alle tijd om de voorwaarden rustig en zorgvuldig door te lezen.

2. Betaal de borg altijd met creditcard

Als je de borg en autohuur met je creditcard betaalt, kun je bij onterechte extra kosten een betwisting indienen bij ICS. ICS stort het onterecht afgeschreven bedrag dan terug op je creditcardrekening en onderzoekt het voorval. Kan de verhuurder het tegendeel niet bewijzen? Dan is de terugbetaling definitief. Het is dus erg belangrijk dat je als huurder de ondertekende papieren goed bewaart.

3. Extra zekerheid met de aanvullende reisverzekering

Vrijwel alle creditcards van ICS hebben standaard een aanvullende reisverzekering. Dit is geen vervanger van de standaard reisverzekering, maar biedt wel extra zekerheid. Is je vlucht bijvoorbeeld met minimaal vier uur vertraagd? Dan dekt de aanvullende reisverzekering tot € 150 per vertraagde vlucht aan extra verblijfs- en telefoonkosten die je moet maken. Voor vertraagde bagage geldt dat de verzekering tot € 125 per dag dekt aan noodzakelijke aankopen die je moet doen, zoals toiletartikelen. Voorwaarde voor deze voordelen is wel dat de vakantie volledig is betaald met je creditcard. Goed om in het achterhoofd te houden bij het boeken van je vakantie! Kijk wel altijd even in de algemene voorwaarden van jouw creditcardmaatschappij om te zien wat er voor jou van toepassing is.

4. Verzeker je vakantie-aankopen

Bijna alle aankopen die met de creditcard zijn betaald, zijn 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dit is wel zo prettig als je net gekochte zonnebril of koffer gestolen wordt.

5. Sneller door de tolpoortjes

Veel wegen in onder andere Frankrijk en Italië zijn tolwegen. Bij de tolpoorten zijn er speciale rijen voor reizigers met een creditcard. Deze rijen zijn doorgaans een stuk korter en je bent er sneller doorheen omdat je niet op wisselgeld hoeft te wachten.

Fijne vakantie!

Lees ook: