Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 5 x de leukste Koningsdag-uitjes met kids

5 x de leukste Koningsdag-uitjes met kids

5 x de leukste Koningsdag-uitjes met kids

Vroeger zag je op Koningsdag misschien pas rond een uurtje of 12 het daglicht, na het uitslapen van je Koningsnacht-kater. Maar met kids zit je vanaf 7 uur al met een oranje feestmuts op je hoofd, al dan niet vrijwillig. Gelukkig lijkt Koningsdag dit jaar een heerlijk zonnige dag te worden. Hier vind je de leukste dingen om met je kids te doen op Koningsdag!

1. Vrijmarkten

Zin om leuke spullen voor een goede prijs te scoren? Trek dan je oranje kloffie aan en struin de vrijmarkten af. Die zijn in bijna elke stad wel te vinden. Speelgoed, kleding, tierelantijntjes, je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het op de vrijmarkt. Neem maar een grote boodschappentas mee!

2. Zelf op een kleedje

Heb jij al genoeg ’troep’ in huis? Trommel je kids dan op om speelgoed, boeken of kleding die ze niet meer gebruiken te verzamelen en ga op Koningsdag gezellig samen op een kleedje zitten. Kunnen ze van de verdiende knaken weer nieuwe troep kopen. Het houdt niet op, niet vanzelf…

3. Koningsdag-spelletjes

Koekhappen, spijkerpoepen en ander oud-Hollands vertier: er is genoeg te doen op Koningsdag. Sommige gemeentes pakken groots uit en regelen springkussens en suikerspinnen, maar overal is genoeg leuks te beleven voor kinderen. Check de website van jouw gemeente om te kijken wat er op het programma staat. Benieuwd wat jouw stad allemaal in petto heeft? Dat lees je hier!

Lees ook
Zin om te dansen op Koningsdag? Dit zijn de 10 leukste festivals (die nog niet uitverkocht zijn)

4. Varen door de grachten

Een heerlijk zonnetje, limonade voor de kids en een biertje voor papa en mama. Koningsdag vanaf het water beleven is één groot feest! De straten en grachten kleuren oranje en overal zijn vrolijke mensen te bekennen. Huur een eigen bootje, sluit aan bij vrienden op een boot of vaar mee in een sloep van een hotel of organisatie.

5. Zwaaien naar de koninklijke familie in Maastricht

Dit jaar kan Koningsdag eindelijk weer als vanouds gevierd worden. De koninklijke familie doet dat dit jaar in Maastricht, zoals eigenlijk gepland stond in 2020. Behalve zwaaien naar de royals is er genoeg ander leuks te beleven voor kids die dag. Er is volop muziek op diverse podia, een grote vrijmarkt in het Stadspark en de dag wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images