Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 5 tools om je hart open te stellen

5 tools om je hart open te stellen

5 tools om je hart open te stellen

In Flair deze week een mooi verhaal over het volgen van je hart. Want jouw hart weet wat goed voor je is, heeft het beste met je voor en is je allerbeste vriend. Love, peace and happiness: luister naar wat je hart je te vertellen heeft. 

1. In verbinding staan met je hart

Neem 10 minuten de tijd na te denken over op welke momenten jij in je dagelijks leven voelt dat je in verbinding staat met je hart. Noteer wat je op die momenten doet, met wie je bent. En maak hier voortaan regelmatig tijd voor. Als je hart zich openstelt bij bepaalde vrienden, spreek dan regelmatig met ze af. Stelt het zich open als je iets leuks doet met je kind, doe dat dan. En stelt je hart zich open als je aan het zingen bent, ga dan op zangles, bij een koor of in een band.

2. Aanwezig bij anderen

Wees écht aanwezig bij anderen. Door in het moment te zijn, de tijd te nemen om even wat te vertragen in het leven, treden we uit ons hoofd, in ons hart. We maken dan vanzelfsprekend meer contact vanuit liefde. Een mindfulness-compassietraining kan hier goed bij helpen. Maar ook dingen als yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen en even lekker nietsdoen.

3. Durf kwetsbaar te zijn

Durf jezelf kwetsbaar op te stellen. Hierdoor ontstaat er echt contact met anderen, van hart tot hart.

4. Wat maakt jou gelukkig?

Onderzoek wat jouw waarden zijn. Waar word jij gelukkig van en wat vind jij belangrijk in het leven? Die waarden verbinden je vanzelfsprekend met je hart.

5. Creatief bezig zijn

Doe iets creatiefs. Bij het uiten van jezelf kom je in contact met je hart.

Lees en bekijk ook

 

Flair15 ligt nu in de winkel!