Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 5 tips om je bikinilijn te scheren

5 tips om je bikinilijn te scheren

5 tips om je bikinilijn te scheren

We zijn er misschien wat vroeg bij, het bikiniseizoen is immers nog ver weg, maar toch: je bikinilijn bijhouden kan nooit kwaad. Hoe doe je dat ook weer het best? Dit zijn dé vijf tips voor het bijwerken van je bikinilijn.

1. Het juiste scheermesje

Het begint allemaal bij het juiste scheermesje. Zorg dat het voldoende scherp is en vervang het maandelijks. Als je een oud mesje gebruikt, verspreidt dat heel wat bacteriën. Experts raden aan om een scheermesje te gebruiken met meerdere mesjes en een flexibele kop, zodat het soepel langs de bikinilijn kan glijden.

2. Timing

Begin niet zomaar te scheren. Neem eerst een douche of bad en scheer je pas op het einde van je wasbeurt. Waarom? Door de warmte van het water gaan de haarfollikels openstaan waardoor ze soepeler zijn. Ook je huid zal door de warmte zachter zijn.

3. Verzorging

Om ingegroeide haartjes en huidirritatie te voorkomen, kun je je bikinilijn het best even peelen voor je gaat scheren. Met een luffa of een creamy body wash bijvoorbeeld. Spoel het af en gebruik dan een klein beetje conditioner om de haartjes te verzachten voor het scheren. Als je zo ver bent, breng je een hydraterende scheercrème, -olie of haarconditioner aan. Gebruik niet iets stroefs, maar iets waardoor je scheermesje makkelijk over de huid glijdt.

4. De juiste richting

First things first: als je haar te lang is, knip het dan eerst even bij zodat het je scheermesje niet verstopt. Als je tegen de haargroei inscheert, zal het resultaat gladder zijn. Heb je een gevoelige huid, scheer dan met de haargroei mee. Wissel af tussen korte en lange bewegingen zodat je zeker elk haartje meeneemt.

5. After work

Applausje, je hebt het ‘moeilijkste’ gedeelte achter de rug! Maar je bent nog niet helemaal klaar. Breng meteen na het scheren een hydraterende lotion (zonder parfum) aan en ontsmet wondjes en sneetjes. Nog een tip: draag een tijdje lossere kleding om irritatie te voorkomen.

Meer beautytips? Lees ook

Beeld: Veer