Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 5 manieren om je huis feng shui te maken

5 manieren om je huis feng shui te maken

5 manieren om je huis feng shui te maken

Maak van je hectische huis een ultieme plek om tot rust te komen met deze makkelijke feng shui tips van Janice Sugita, auteur van The Feng Shui Equation.

Ooit van feng shui gehoord? Dit is een drieduizend jaar oude Chinese filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Dit kan door middel van energie brengen op plaatsen waar dit ontbreekt, verplaatsen van meubilair, maar ook door voorwerpen, kleuren en vormen. Door harmonie te creëren, gaan de goede energieën stromen, wat vervolgens invloed heeft op de kwaliteit van het leven. Daarom zeggen de Chinezen niet voor niets: “Zoals je huis is, zo ben jij ook.”

Stressvolle gedachten

Verwijder objecten in je huis die zorgen voor stressvolle gedachten. Vul je huis alleen maar met items die je doen lachen, zoals dierbare foto’s van familie en vrienden.

Natuurkleuren

Ook met kleuren kun je rust in huis halen. Zo staat blauw voor creativiteit en welvaart en creëer je met groen nieuw leven in de kamer.

Creëer ruimte

Een overvolle kamer zorgt vaak voor spanningen. Creëer daarom zo veel mogelijk ruimte in je kamer en zorg dat je overal goed omheen kunt lopen zonder dat je je stoot.

Planten

Van de natuur worden we rustiger, dus haal zo veel mogelijk planten in huis. Daarnaast zorgen planten ook voor meer zuurstof in huis en wordt de lucht gezuiverd.

Accessoires

Zachte elementen in de woonkamer zorgen voor troost, terwijl hardere elementen zorgen voor stabiliteit. Combineer ze met elkaar voor de juiste balans.

Hoe haal jij meer rust in huis?