Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 5 x Fout je haar borstelen

5 x Fout je haar borstelen

5 x Fout je haar borstelen

Je haar wél op de juiste manier borstelen? Maak deze fouten dan niet meer. 

1. Je gebruikt geen haarproducten voor het kammen

Wil je je haar zo min mogelijk beschadigen? Breng voor het borstelen een beetje leave-in conditioner aan, voor bescherming van je lokken. Je hebt er veel verschillende, bijvoorbeeld eentje van L’Óreal.

2. Je borstelt je haar als het nog nat is

Je haar is het kwetsbaarst voor beschadiging net nadat je het gewassen hebt. Het advies is om eerst een paar keer je vingers door je haar te halen, voordat je gaat kammen met een borstel.

3. Je borstelt te vaak

Hoe vaker je de kam of borstel erdoorheen haalt, des te meer kans op beschadiging. Heus, drie of vier keer met de borstel erdoorheen is meer dan voldoende om klitten en knopen weg te kammen.

4. Je borstelt je haar van de kruin tot de haarpunten

Eigenlijk moeten we onze haren andersom kammen. Probeer eerst je haar aan de onderkant klitvrij te maken en borstel je een weg naar boven. Zo voorkom je dat je onnodig alle klitten en knopen naar beneden – van kruin tot haarpunt – duwt en zorg je voor minder kans op beschadiging van je haar.

5. Je gebruikt de verkeerde borstel

Het type borstel of kam dat je gebruikt, doet er toe. Gebruik bijvoorbeeld zo’n type borstel voor gekruld en pluizig haar en deze borstel voor steil of kort haar. Het verschil zit ‘m in de borstelhaartjes.

Lees ook: