Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 3 dingen die je meteen na het douchen zou moeten doen

3 dingen die je meteen na het douchen zou moeten doen

3 dingen die je meteen na het douchen zou moeten doen

(Copyright: Giphy)

We hebben al flink wat beautyroutines die we élke dag opnieuw uitvoeren. Toch zijn er een aantal cruciale dingen die we soms vergeten, maar die wél het verschil kunnen maken tussen bijvoorbeeld een kappersbeurt meer of minder. Deze drie dingen moet je metéén na het douchen doen. 

1. Droog deppen (niet wrijven)

De meesten van ons hebben hebben de neiging om onszelf na het douchen droog te wrijven, maar eigenlijk is dat helemaal niet goed. Zeker als je al een gevoelige of droge huid hebt, zal het alleen maar sneller geïrriteerd geraken. Probeer jezelf daarom in het vervolg droog te deppen. Het zal niet veel meer tijd vragen.

2. Smeren, smeren, smeren

Houd je huid gehydrateerd. Warm water droogt uit. Zeker als je elke dag onder een hete douche staat, is het héél belangrijk dat je je na elke douche insmeert met bodylotion. Na een douchebeurt staan je poriën open waardoor je huid de huidverzorgingsproducten beter opneemt.

3. Ontklitter of conditioner

Ga je niet meteen in de weer met een borstel, maar smeer het haar eerst in met een ontklitter of leave in een conditioner die je na het douchen kunt aanbrengen. Gebruik bij voorkeur een een kam met bredere tanden en geen borstel. Zo zullen je lokken minder snel beschadigen.

Lees ook: