Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 10x leuk om te doen met Pasen

10x leuk om te doen met Pasen

10x leuk om te doen met Pasen

Met een lekker lang paasweekend in het vooruitzicht, selecteerden we alvast tien leuke dingen om te doen tijdens de paasdagen. Van relaxen in en om het huis tot lammetjes knuffelen met de kinderen: laat de paaspret maar komen!

Uitgebreid paasontbijt

Je paasweekend begint pas echt goed met een uitgebreid paasontbijt. Pak eens feestelijk uit met rozenyoghurt of een homemade paasstol en maak er een groene smoothie bij. Op zoek naar meer feestelijke ontbijtinspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Zelf maken

Niets is gezelliger dan eten aan een mooi gedekte tafel. En het is helemaal een feest, als je de tafel decoreert met zelfgemaakte spulletjes. Ook een geverfd ei hoort er met Pasen natuurlijk bij.

Paasbrunch

Misschien wil je lekker uitslapen en samen met vrienden en familie genieten van een uitgebreide paasbrunch. Vind hier alle inspiratie om je paasbrunch te laten slagen!

Lammetjesdag

Op zaterdag 26 maart en op Tweede Paasdag is het van 10.00-17.00 uur Lammetjesdag op Boerderij de Boerinn. Kinderen kunnen van alles op de boerderij ontdekken zoals knuffelen met de lammetjes of een ritje maken op de pony. Behalve de dieren zijn er ook tal van activiteiten op de boerderij zoals eieren zoeken, skelterbaan, boogschieten, boerendoolhof en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op de website.

Pasen in Natura Artis Magistra

Het hele paasweekend zijn er speciale activiteiten in Artis voor de hele familie. Ga samen met je kinderen op paasspeurtocht en ontdek welke dieren eieren leggen. Bezoek het Broedmachinehuis waar je eieren in verschillende broedstadia kunt zien en kuikens van een dag tot enkele dagen oud bekijken. Misschien kruipt er zelfs wel een kuikentje net uit het ei. En ga mee met de familierondleiding: Artis in bloei. Kijk voor meer informatie op de website.

Keukenhof

Van 24 maart t/m 16 mei verandert de Keukenhof in Lisse weer in ’s werelds grootste bloemenpark. Met 7 miljoen bolbloemen op 32 hectare, wordt het hele park beheerst door levende geuren en lentekleuren. Bezoek tijdens Pasen de themapaviljoens, bloemenmozaïeken, kinderattracties en nog veel meer. Of ontdek de bloembollenvelden in de omgeving met een huurfiets of een rondvaartboot. Kijk voor meer informatie op de website.

Landgoed de Olmenhorst

Ontspannen, verwend worden en er even lekker tussenuit. Dat kan tijdens de paasdagen bij Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek (vlakbij de Keukenhof). Omringd door voorjaarsbloesem kunnen kinderen eieren zoeken en beschilderen, terwijl ouders genieten van een heerlijke paasbrunch en lekker kunnen rondstruinen in de Landgoedwinkel. Kijk voor meer informatie op de website.

The Passion

Dit jaar vindt het paasspektakel The Passion op donderdag 24 maart plaats in Amersfoort. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit evenement live mee te beleven en om mee te zingen met prachtige liederen vertolkt door onder anderen Martijn Fischer, Ellen ten Damme en Howard Komproe. Kijk voor bezoekersinformatie op de website.

Het Grote SBS6 Paasfeest

Op Eerste Paasdag vindt voor de zevende keer Het Grote SBS6 Paasfeest plaats in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Er zijn duizenden paaseitjes verstopt in het park en natuurlijk ook het gouden ei waar een mooie prijs aan vastzit. Naast eieren zoeken, kun je met het hele gezin genieten van meer dan 30 attracties, theatershows en swingend straattheater. Er zijn optredens van diverse artiesten zoals Gers Pardoel, Zomaer en Gebroeders Ko. Koop hier je tickets.

Paasmarkten

Pasen staat traditiegetrouw garant voor heel veel gezellige markten in Nederland, dus er is in de buurt altijd wel een paasmarkt te vinden om lekker rond te struinen. We zetten een paar toppers voor je op een rij: in Panningen in Limburg wordt de grootste paasmarkt van het land georganiseerd met ruim 400 marktkramen verdeeld over 3 kilometer shopplezier. Ook de paasmarkten in Nijmegen, Vlissingen en Den Haag zijn groot en erg leuk om te bezoeken.

 

Wat ga jij doen met Pasen?

Lees en bekijk ook

 

Via CookLoveShare