Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > 10 redenen om meer thee te drinken

10 redenen om meer thee te drinken

10 redenen om meer thee te drinken

Wie veel thee drinkt, is goed bezig. Het is niet alleen een gezellig drankje, maar ook heel erg goed voor je! Of je het nu drinkt tijdens een bijkletssessie met vriendinnen of tijdens me-time op de bank: dit wondermiddeltje in a cup is altijd een goed idee.

1. Hydratatie
Per dag zou je zo’n 1,5 liter water moeten drinken. Gelukkig kom je met een paar koppen thee per dag al heel ver. En door het grote aanbod (veel smaakjes!) zal thee niet snel vervelen.

2. Boordevol antioxidanten
Thee zit vol met sterke antioxidanten. Die helpen je gezond te blijven, zelfs als iedereen om je heen zit te sniffen en te hoesten. Voel je een kriebel opkomen? Theetje to the rescue!

3. Boost voor je metabolisme
Wist je dat thee je metabolisme versnelt? Per dag zou je er zo’n 70 à 80 calorieën extra door verbranden. En die kun je dan weer ergens anders aan besteden!

4. Zacht huidje
Heeft je huid een oppepper nodig? Thee drinken helpt! Huidaandoening als acne, eczeem en psoriasis hebben er baat bij. Het reinigt je huid van binnenuit.

5. Relaxmomentje
Niets beter dan een kop warme thee net voor je in bed kruipt. Door de warmte word je heerlijk rustig en slaperig. Wel opletten dat je geen thee met cafeïne drinkt.

6. Tegen een probleemmaag
Verloopt het daarbinnen niet altijd even soepel? Een kop thee helpt je maag en darmen tot rust komen. Ook krampen en zelfs diarree kunnen erdoor verminderen.

7. Voor een goede bloedsomloop
Door veel thee te drinken gaat je bloedsomloop vlotter. En dat heeft zo zijn voordelen, vooral voor het hart. Regelmatig een kop thee drinken zou zelfs een te hoge bloeddruk en cholesterolgehalte kunnen verlagen.

8. Beter dan koffie
Thee is een goede vervanger voor koffie. Het bevat minder cafeïne (30 à 40 mg tegenover zo’n 135 mg in koffie), maar is wel een stuk beter voor je.

9. Goed voor je beenderen
Niet alleen melk is goed voor je beenderen. Door phytochemicalen (wat?) in thee blijven je beenderen in goede conditie. Daar zal je later baat bij hebben!

10. 0 calorieën!
En last but not least: thee bevat helemaal geen calorieën. Zero! Noppes! Je kunt dus zo veel drinken als je wilt. Wel iets zoets nodig? Skip de witte suikerklontjes en kies voor honing. Bevat ook calorieën, maar is een stuk gezonder.

Lees ook